gototop
10.02.2017 Na Open mic na cucky zazní písně z muzikálu Stojí hruška, Jan Řepka představí Maniho Mattera (Tomáš Krejčiřík)    Tisk
PR
Jan Řepka
Jan Řepka
foto: Lenka Živná
Zkušený folkový bard, frontman garážové kapely či divadelní hudebníci zahrají na osmnáctém olomouckém písničkářském večeru open mic, který se koná v úterý 14. února od 19 hodin v olomouckém Divadle na cucky ve Wurmově ulici. V komorním prostředí publikum uslyší Jana Řepku, Nabalkoně Orchestra a Vláďu Daťku. Před mikrofon se může postavit i odvážlivec z obecenstva. „I méně známí hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ řekl organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.
Únorový pořad otevře Vláďa Daťka, frontman vysokomýtské skupiny Dědovy blechy. „Jeho kapela čerpá z leitmotivu garáže. Vláďa se však na olomouckém open mic představí sólově s texty nejen o dětských hrdinech,“ uvedl dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer.
Nabalkoně Orchestra
Nabalkoně Orchestra
archiv skupiny
Dále vystoupí tříčlenná hudební sekce olomouckého studentského divadla Nabalkoně Orchestra. Její členové zahrají na kytary a housle písně z filmového muzikálu Stojí hruška, pohádkové legendy na lidové motivy, jež vychází z divadelní hry Milady Mašatové.
Jako hlavní host vystoupí Jan Řepka. Člen dua Nestíháme a zakladatel pražského Open Mic Potrvá představí zejména loni vydanou desku Rozjímání o sendviči, která obsahuje české verze skladeb písničkáře Mani Mattera. Ten je ve Švýcarsku uznáván podobně jako u nás Jiří Suchý, Karel Kryl nebo Karel Plíhal. „Jan Řepka se tímto výpravným albem postaral na tuzemské scéně o jednu z největších folkových událostí loňského roku. Antologie obsahuje úctyhodných 36 písní a 160stránkový dvojjazyčný booklet,“ prozradil dramaturg Petr Šrajer.
Vláďa Daťka
Vláďa Daťka
archiv Dědovy blechy
Večery open mic nabízí možnost zahrát si, inspirovat se a potkat přátele. Vstupné na olomoucký pořad je dobrovolné, do klobouku může přispět každý podle uvážení.
Open mic je setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit publiku svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v šedesátých letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. V České republice jsou největší scény v Praze a jejím okolí, Brně a Ostravě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin. Více o open mic v Česku, Slovensku a střední Evropě je na webu: http://openmic.eu/
Videa na YouTube:
Jan Řepka: Zábrany / Hemmige & Lotti šilhá / Ds Lotti schilet (Mani Matter Festival 2016)
https://www.youtube.com/watch?v=EOhjtUNB_1M
Vláďa Daťka: Dědovy blechy - Cukrovinky Cigarety
https://www.youtube.com/watch?v=CELJ68kpBfw
Nabalkoně Orchestra: film Stojí hruška (oficiální trailer)
https://www.youtube.com/watch?v=qw3EEUTuB0c
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Jan Řepka & Števo Šanta // Domácí turné 2012 (Jan Řepka)

» Open Mic na cucky začíná sezonu v novém. Zve na talentovanou Prune (Tomáš Krejčiřík)

» Letní Řepka 3x jinak (Jan Řepka)

» Týden do premiéry CD Rozjímání o sendviči (Jan Řepka)

» Na podzim jsem slyšel taky Bonsai č. 3, Sekvoj a Honzu Řepku (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib