gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.02.2017 emozpěv připomíná, kam vede absence lásky (Tranzistor label)    PDF Tisk Email
PR
emozpěv uvádí druhý klip z alba Hebké bolesti. V titulní skladbě nahrávky hovoří o radosti, znovuzrození i naději přinášené budoucností. Deska Hebké bolesti, již produkoval Boris Carloff, byla hudebními kritiky i fanoušky uváděna mezi nejlepšími českými deskami roku 2016.
emozpěv
emozpěv
zdroj: Tranzistor label
Den svatého Valentýna, starokřesťanského mučedníka ze 3. století, je dnes obecně vnímán jako oslava a zdůraznění lásky mezi partnery. Pokud potřebujeme speciální den k tomu, abychom hmotnými statky ukázali svému protějšku, jak moc pro nás znamená, je to zároveň den, kdy je potřeba si připomenout, co může způsobit nedostatek lásky mezi lidmi. Atmosféra květnového Berlína roku 1945 je prostředníkem k tomu si uvědomit, kam vede totální zneužití nenávisti, tedy naprostého opaku lásky.
“Život jako takový je ale zřídkakdy černobílý a tímto plastickým prvkem je v naší paralele o nelásce píseň Hebké bolesti. Vypráví totiž o vnitřním znovuzrození, popisuje bezprostřední radost po překonání těžké životní situace, aniž byste v tu chvíli řešili své chyby či další směr své cesty. Prostě jste šťastní, že jste živí. Teď a tady. Tyto pocity jistě zažívali i obyvatelé Berlína v oněch několika dnech po pádu Třetí říše. Naděje je většinou spojená s láskou a vírou, čímž se vracíme zpět ke sv. Valentýnovi. Záběry rozbombardovaného města působí děsivě a hrůzně a určitě se nehodí do současné kýčovité představy srdíčkového Valentýna, ale svátky jsou přece primárně od toho, abychom se na chvíli zastavili a zamysleli nad tím, co se kolem nás děje. A zároveň na základě dějinné zkušenosti věděli o činech, které už nikdy zažít nechceme. Make love not war!” doplňuje kapela.
emozpěv v současnosti plánuje především živá vystoupení, v nejbližší době můžete duo vidět na revue vydavatelství Tranzistor 26. února 2017 v pražském Café V lese nebo 25. března 2017 na Žižkovské noci. Kromě koncertů již Martin s Odnřejem spřádají v hlavě plány na nová videa i nečekaná hudební spojení.
emozpěv - Hebké bolesti
emozpěv: Hebké bolesti
Vydavatel: Tranzistor
Vydáno: 2016
Hodnocení desky: 7,22/10
Seznam písní: Hladina • Budu se tvářit • Po noži • Čáry smrti • Stříbrná svatba • Na břehu • Spolu • Chmýří • Hebké bolesti
Co o albu napsal Dušan Trličík: "Současný melancholický trend posttrampského folku? Tahle deska určitě zaujme. Jen nevím jestli tradiční české folkaře :-)" (9 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Kam dál?

» Výsledky pražské Porty 2014 (Džexna)

» Lednová čtyřka (Miloš Keller)

» emozpěv se nebojí citů ani zármutků a představuje Hebké bolesti (Tranzistor label)

» James Harries chystá evropské turné a velký pražský koncert (Tranzistor label)

» Pražské finále Porty zaujatýma ušima (Pavel Rada)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib