gototop
10.10.2018 Večery S: Andromeda, Pensée, Epydemye (Jarda Hnízdil & Václav Koblenc)    Tisk
PR
Hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2018 v Českých Budějovicích pokračuje tento pátek 12. října. Svými vystoupeními vás potěší Andromeda, Pensée a Epydemye!
Čtyřčlenná dívčí folková kapela Andromeda v říjnu oslaví dva roky své existence. Děvčata navštěvovala kroužek populárního zpěvu v DDM Český Krumlov, kde také kapelu založila. Pod vedením Hanky Havlíčkové hrají historický folk, čerpají např. z tvorby skupin Ginevra a Klíč a zaměřují se hlavně na hlasové úpravy písní. Při nástrojové pestrosti zvuku houslí, akordeonu, kytar, fléten a rytmiky Andromeda vítězí v celostátních hudebních soutěžích.
Večery S v říjnu
Večery S v říjnu
Pensée
je písničkářka původem z Jindřichova Hradce. V roce 2014 se na internetu objevily její Sebrané písně, které je možno vnímat jako lehce ironickou výpověď o životě melancholikově. Tři roky nato se Pensée podařilo vydat album Láska, smrt & špína. Kromě četných samostatných koncertů vystupuje i na hudebních festivalech, jako je Folková růže, Žižkovská noc či No Waves. Svou hudbu popisuje jako "úplně obyčejný písničky".
Jihočeská skupina Epydemye se své posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi, které otevírají společenská, historická i existenciální témata. Dosud natočila tři desky a ročně odehraje několik desítek koncertů. Za poslední desku Kotlina kapela získala žánrovou Cenu Anděl. Na koncertě zahraje nejen písně z této desky, ale také novinky, které bude v zimě natáčet.
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Večery S budou pokračovat v pátek 16. listopadu 2018 opět od 19,00 dalším letošním koncertem. Můžete se těšit na tyto účinkující: Trio de Compostela, Paaya Pokorný a John Beer (změna programu). 
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S dávají šanci objevům, nabídnou folk, šanson i hlas kollerovského střihu (Jarda Hnízdil & Vašek Koblenc)

» Čtvrtý ročník hudební série Večery S začíná (Jarda Hnízdil)

» Večery S zahajují šestý ročník (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Vendy Band, Gregor Beňadik, Weekend (Jarda Hnízdil)

» Rozhovor s Eliškou Kotlínovou před pátečními Večery S (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib