gototop
22.07.2019 Nedělní zahradní slavnost Folkových prázdnin bude letos ve znamení Cesty k Mlýnu (Folkové prázdniny)    Tisk
PR
Velmi pestrý program oblíbeného divadelního dne Folkových prázdnin myslí na rodiny s dětmi i skvělou muziku. Matěj Forman a jeho přátelé opět součástí Folkových prázdnin.
Mlýn
Mlýn
foto: Martin Lhoták
Už se stalo tradicí, že program velmi oblíbeného „divadelního dne“ (letos neděle 28. července) pod názvem Nedělní zahradní slavnost připravujeme s výtvarníkem a divadelníkem Matějem Formanem a jeho přáteli. Kdo si chce s dětmi užít celý program, a mimochodem až do 19:00 je program přístupný zdarma, tak začínáme „cestou k Mlýnu“, která začíná už ve 14:00 ve Staré tkalcovně u břehu řeky Oslavy (v areálu Habitat, CETT). Hned na počátku této cesty nahlédnete do Čarokrajné tkalcovny a potkáte se s mnoha účinkujícími zahradní slavnosti: Matějem Formanem, sborem Ženáčů z Bošovic, divadlem KUFR, dalšími divadelníky, výtvarníky, a hlavně mlynáři a mlynářkami. A dejte pozor most přes řeku Oslavu v areálu Habitat je v rekonstrukci, a tak, až půjdete do Čarokrajné tkalcovny z města, držte se ukazatelů, které vás dovedou 5minutovou obchůzkou na místo.
Až dojdete průvodem do zámeckého parku - zahrady budeFeel Free to Use - Desperate Slut Begging for a Cockpornmobile vás a vaše děti od 15 hodin čekat svět, který si pro nás vymyslel Matěj Forman se svými přáteli.
Úvod zahradní slavnosti hned po příchodu do zahrady bude ve znamení MLÝNA. Mlýn je ústředním objektem slavnosti, který vymyslel a vyrobil výtvarník Martin Lhoták. Všichni účinkující, mlynářky, mlynáři, komedianti, výtvarníci, Ženáči z Bošovic, návštěvníci malí i velcí se sejdou u Mlýna a vdechnou duši Mlýnu a roztočí tak lopatky zahradní slavnosti.
Zahradní slavnost 2019
Zahradní slavnost 2019
V průběhu zahradní slavnosti s přístupem zdarma od 15 do 19 hodin můžete navštívit ateliéry a výtvarné dílny, užít si pohádky pro děti, prozkoumat různé atrakce a poslechnout výbornou známou i neznámou muziku.
Divadlo Vi.Tvor zahraje od 15:30 v divadelním stanu loutkovou pohádku Karla Jaromíra Erbena Dlouhý, široký a bystrozraký, inspirovanou výtvarníkem Zbyňkem Sekalem. A poté se divadlo Vi.Tvor přesune k Mlýnu, kde několikrát za odpoledne s dětmi zahrají a prožijí pohádku Jak mlynář o duši se s čertem vsadil o tom, jak lidstvo postihlo velké neštěstí a došly buchty.
U zahradního bazénu v 16:25 hledejte ukázku nového cirkusu s názvem Mr. Orange, které představí divadlo Feel The UNIVERSE Circus Company.
A v 16:55 spěchejte opět do divadelního stanu, kde vás bude čekat korektní Doktorka Kuželka se svojí věrnou asistentkou Aduši, tedy Divadlo KUFR, které představí svůj nový ústav cirkusových věd v inscenaci DR.KUŽELKA A ADUŠI.
K atrakcím zahradní slavnosti budou kromě Mlýna patřit také loutka ISABELLA, která KYTICE MALUJE, samoobslužné herní objekty Báry Hubené a šachový koutek velmistra TONDY PÍ.
V zahradě najdete originální ateliéry a výtvarné dílny pro malé i velké. Bára Hubená pro vás opět připravila svůj Dřevěný ateliér, letos v duchu tématu „O duši“ budeme vyrábět hudební nástroje povznášející duše: kytaru, banjo, flétnu, chrastítko, harmoniku nebo housle. Divadlo KUFR bude slavností nejen provázet, ale najdete u něj také ateliér žonglérských a kejklířských dovedností. U Mlýna najdete loutky, necky, mlýnky, ale také Terezu Komárkovou s dílnou větrníků. Dále můžete navštívit ateliér kašírovaných zvířátek, pokladniček a truhliček a Ateliér háčkování, kde se naučíte háčkovat, a pak vyrobíte a zavěsíte medvídky koala, ještěrky, hrdličky, holubi, straky, papoušky a další ptactvo. Tentokrát se můžete také těšit na nové knížky nakladatelstvím Labyrint a jejich Houbovou dílnu s časopisem Raketa.
Folkové prázdniny - podrobný program
Folkové prázdniny - podrobný program
Můžete navštívit ateliéry výroby pastýřských píšťal, vinutých perel, obrázků z barevných písků a oplétání stromů. A nezapomeňte se nechat vyfotografovat a odnesete si „folkovkové foto“ ve fotoateliéru Folkových prázdnin.
Neplacenou část programu ukončí koncert italského dua Ilaria Graziano & Francesco Forni, jiskřící kombinace folk, blues a dolce vita.
Vrcholem dne budou jistě tři večerní představení. Nejprve od 19:45 koncert Hany a Petra Ulrychových s Javory Beat, kterým je téma festivalu „o duši“ vlastní.
Poté uslyšíte dvě lidové písně ze Sušilovy sbírky v podání Ženáčů z Bošovic jako zakončení jejich půldenního písňového provázení Nedělní zahradní slavností. Následovat bude představení mladé skupiny nového cirkusu Feel The UNIVERSE Circus Company s novým představením Vlez v les, inspirovaným poetikou bajky, okořeněného řemeslností cirkusových technik, výtvarného umění a živé hudby. Čeká nás procházka lesem pro celou rodinu a živočichy všeho druhu.
A na závěr programu vystoupí jedinečná čtveřice skotských instrumentalistů RURA, kterou charakterizuje vánek i smršť. Máme se na co těšit.
Nedělní zahradní slavnost to je také oranžový stan se soutěžemi a dětskými hrami, výtečná zahradní kavárna, výstavy v tzv. Kavecu a Galerii 12.
Nedělní slavnost pro všechny
neděle 28. července
na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou

Folkové prázdniny 2019
Náměšť nad Oslavou 27. července – 3. srpna
O duši

 
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Nedělní zahradní slavnost Folkových prázdnin bude letos ve znamení loutkových divadel (FOLKtime.cz)

» Fidlerský workshop pro každého, kdo má rád housle, opět na Folkových prázdninách (FOLKtime.cz)

» Matěj Forman s přáteli připravil pro letošní Folkové prázdniny Čarokrajnou tkalcovnu (FOLKtime.cz)

» Matěj Forman a jeho přátelé opět součástí Folkových prázdnin (Michal Schmidt)

» Jedinečný projekt Folkových prázdnin (Folkové prázdniny)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib