gototop
14.02.2020 Soutěž o nové CD Lenky Slabé (Džexna)    Tisk
Soutěže
Mé návraty jsou psané v notách, tak nazvala své nové sólové album Lenka Slabá. Někdejší zpěvačka skupin Nezmaři, Spirituál kvintet a Žalman a spol. se před časem vrátila z Kanady, kde žila se svým manželem Ádou Vostrým a dětmi téměř 20 let. Ačkoliv tam pracovala v různých profesích, jeden čas řídila i školní autobus, a starala se o rodinu, na zpívání nezapomínala a svůj krásný jiskřivý hlas uplatnila i za mořem. Dlouhou dobu zpívala taneční písně s Jaromírem Mayerem a jeho skupinou, zpívala jazz s kapelou Shelley Jones, spolupracovala s legendárním prvorepublikovým swingovým skladatelem Jiřím Traxlerem nebo s kanadským country zpěvákem Darrellem Barrem. Zpívat se vracela i do Česka, například na koncertní turné v letech 2001 a 2003 se dvěma kanadskými kolegyněmi Susan Crowe a Katherine Wheatle, až se před třemi lety vrátila domů natrvalo. V Česku pokračuje v práci zubní asistentky a samozřejmě zpívá.
Lenku můžete vídat na koncertech s vlastní "rodinnou" kapelou, se kterou natočila i "své návraty". Album obsahuje 11 písní, dvě jsou známé (Musíš jít dál Luboše Hrdličky a Sedět a hrát Břetislava Snášela), ostatní napsali manžel Áda, jeho syn David a Vladislav Jaroš. Natáčelo se ve studiu Music Tree Production, kromě Davida Vostrého (multiinstrumentalista) a manžela Ády (ak.kytara) na desce účinkují Jan Mikulecký (baskytara), Eliška Vostrá (piano a housle), Radim Linhart (klávesy) a Luboš Novotný (dobro). V písni Mejdan blues zpívá s Lenkou host, herec Otmar Brancuzský.
Lenka Slabá - Mé návraty jsou psané v notách
Lenka Slabá: Mé návraty jsou psané v notách
Vydavatel: vlastním nákladem
Vydáno: 2019
Hodnocení desky: 7,90/10
Seznam písní: Horoskop • Doufám • Musíš jít dál • Duhová cesta • Čekání • Lásky za 150 • Zdání klame • Mejdan blues • Tys mi spad z nebe • Sedět a hrát • Svá přání znám
Co o albu napsal Miloš Keller: "příjemný návrat" (8 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



CD Mé návraty jsou psané v notách vyšlo vloni v listopadu a v limitované edici. Získat jej ještě můžete na koncertech Lenky Slabé, ale také u nás. Pokud správně odpovíte na soutěžní otázku. Odpověď pošlete na naši e-mailovou adresu soutezzavináčfolktime.cz a do předmětu napište Soutěž. Pište do nedělní půlnoci (16. února). V pondělí 17. února zveřejníme správné znění odpovědi a jméno vylosovaného výherce.
Tipněte si, kdo napsal úvodní povídání v bookletu alba Lenky Slabé: (Z textu jsme se dověděli, že se poznali v roce 1981 na finále soutěže začínajících zpěváků Mladá píseň v Jihlavě.)
a) Jarda (Matěj) Matějů
b) Roman Horký

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |17.02.2020 09:24:56
Kdo tipoval Romana Horkého, udělal správně.
Vylosovanou výherkyní je Radka J., blahopřejeme! U další soutěže se s vámi těšíme na shledanou.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib