gototop
18.02.2020 Indies slavili 30 let a představili dva nové tituly (Indies Scope)    Tisk
PR
Valentýnský pátek se v brněnském Sonu nesl v duchu oslav hudebních labelů Indies. V průběhu večera se na dvou pódiích představilo dvanáct kapel včetně -123min., DVA, Květy, Zuby Nehty a řady dalších. V tento pátek se slavilo i vydání dvou titulů. Nové album zde představila Horňácká Cimbálová Muzika Kubíci a speciální dárek v podobě nového dvojvinylu Best of... obdržela kapela Zuby Nehty. V průběhu večera se také vzpomínalo na osobnosti české hudební scény Filipa Topola, Zuzanu Navarovou a Jitku Šuranskou.
Velké překvapení zažila dámská rocková kapela Zuby Nehty. „To bylo velké překvapení. Máme velkou radost.“ Uvedly členky legendárního soubory nad novým dvojvinylem. Best of na 2LP, kdy každá strana je věnována jinému řadovému albu kapely - Král vysílá své vojsko, Loď odplouvá, Kusy, Dybbuk Poletíme. Další novinku, ten den vydané album Fašanku, fašanku, už je ťa namále, představila Horňácká cimbálová muzika Kubíci a mužský sbor Chotár.
Moderátor Milan Tesař a Milan Páleš z Indies Scope a Zuby Nehty
Moderátor Milan Tesař a Milan Páleš z Indies Scope a Zuby Nehty
zdroj: Indies Scope
Návštěvníci oslav měli navíc příležitost zažít hned několik unikátních koncertů. Radost měli všichni fanoušci dua DVA. Kapela spolu nevystupovala třiapůl roku a minimálně další rok rok to neplánuje. Jedním z vrcholů večera byl návrat po sedmi letech raprockbluesových Nuck Chorris Gang a to jen pro tento večer. Historicky první vydané album vydavatelství Indies Records nahrála rocková kapela Meat-House Chicago I.R.A. a proto koncert této dnes již HC legendy celý večer v Sonu zakončila!
Jednodenní hudební festival v brněnském koncertním sále Sono Centrum byl oslavou 30. výročí založení firmy Indies Records, která se od počátku svého působení v České republice věnuje kvalitní alternativní a nekomerční hudbě.
Playlist na Spotify ZDE.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib