gototop
30.09.2019 Neplánovaná reportáž ze Sezimova Ústí (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Ač jsem původně tuto reportáž neměl v plánu, dojmy z následně zmíněné akce mi nedaly, abych se nepodělil s čtenáři FOLKtimu.
Oč vlastně šlo? Ve středu 25. září zavítala do kina Spektrum v Sezimově Ústí písničkářka Radůza. A s ní se od prvních chvil dovalila spousta energie a živelnosti - a ty ani na okamžik, po celou zhruba hodinu a půl, nikam nezmizely.Lesbian wrestling tag match Radůza se střídavě doprovázela na kytaru, akordeon, piano, ukulele a foukací pianovou harmoniku. Její taneční kreace, a obzvláště s akordeonem, byly obdivuhodné. Zazněly písně nejen z jejího posledního alba Muž s bílým psem (např. John Wood či Za Cukrovou horou), ale i vánoční Madona a Botticelli či starší Jednou to pomine.
Z koncertu Radůzy ve Stříbře
Z koncertu Radůzy ve Stříbře
Zdroj: Tachovský deník, foto: Laco Kajaba
Nutno zmínit i její hudební doprovod. Jedním je Josef Štěpánek, kytarový mág hrající na tři různé kytary a obsluhující i looper. Povětšinou hrál vestoje, při komornějších skladbách usedal na židli. Jeho klidné pojetí bylo zdí, od níž se odrážela radost z muziky směrem do hlediště. Hudební skládačku ještě doplňoval Miloš Dvořáček - hráč na bicí, piano, zvonkohru - velmi často používanou a kazoo. Je to muž velmi obratný a v jedné písni mám pocit, že ke hře použil obě nohy i ruce a ústa.
Radůza není přízniva focení ani nahrávání na veřejnosti. Prý proto, kdyby došlo k nějakému výpadku textu. Což se opravdu povedlo a písničkářka se k naskočení textu protančila. Dala na dobrou radu od baleťáků.
Co říci na konec? Že bylo potřeba tří přídavků, že Radůza je kouzelnice s texty a přírodní živel v dobrém slova smyslu, a že až bude vystupovat někde ve vašem okolí tak neváhejte a běžte se ujistit, zda jsou předchozí řádky pravdivé.

Sdílet na...
Kam dál?

» Domasa, dofrasa, je tu soutěž o andělské cédéčko! (FOLKtime.cz)

» Radůza vydala album Kupředu plout z koncertu se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu (FOLKtime.cz)

» Radůza, Traband nebo Jananas? (Belmondo)

» Zpívat nebo zemřít (Tomáš Pohl)

» 3x dlouze a rozvláčně (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib