gototop
24.02.2020 Po škole... (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
...to je pravidelně nepravidelná folková akce,která se koná v sále ZUŠ v Soběslavi. Kapela Flow Track si sem zve svoje hosty a jako první byly letos 21. února pozvány pelhřimovské 4zdi.
Flow Track
Flow Track
foto: Stanislav Tošner
Nejdříve svou produkci zahájil ze dvou třetin místní Flow Track (ta zbylá třetina je z Jindřichova Hradce) ve složení Pavel Jarčevský – kytara, zpěv, Iva Hovorková – kytara, flétny, piano, zpěv a Karel Metelec – bicí. Basák Luboš Kalvas byl omluven.

Flow (svůj) Track nastartoval písní Tvůrčí muka. Ale muka to určitě nebyla. Mistr šerosvitu alias Pavel, nesedící na své židli, válel na kytaru jakoby to mělo být naposled. Ani kolegové však nezaháleli. Iva vyšperkovala flétnou novinku Náušnice, (kterou znalci mohou znát z podání Jentaktaku - a toho večera to nebyla ex-jentaktačí jediná) či zpěvem skoro-novinku Nocí padal déšť. Tady skládám poklonu Karlovi za krásný romantický text. Tohle rozhodně nebyl Ztracenej čas, obzvlášť, když "Track" dorazil do cíle tentokrát ne v irském, nýbrž ve španělském rytmu (La llorona).
4zdi
4zdi
foto: Stanislav Tošner
4zdi
jsou postaveny na pevných základech. Na pódiu odleva se opírají o kytaru či baskytaru Petra Sejka, kytary Hynka Pavlů, rytmiku Zuzky Žižákové (všichni včetně zpěvu) a mandolínu Daniela Edra, kterého jsem snad poprvé viděl zpívat.
"Labyrint zisků a (ne) ztrát" a "Jít dál" - tím začal proud pozitivní energie vnesený do zajímavě promíchaného zpěvu. Svezla nás Rychlodráha hapiness, bylo nabídnuto Víno pro zasmání, a to vše bylo "dozděno" písní, z níž si pamatuji "hajdulydou". S tím prostě Nic nenaděláš. To je prostě pelhřimovský folk s trampským nádechem, rozdávající již 16 let radost svým posluchačům.
Celý večer s nadhledem nazvučil dvorní zvukař Flow Tracku Jiří Kolář. Nafotil a videozáznam pořídil Stanislav Tošner. Kdo si zadá do Facebooku jeho jméno, určitě tam ty nahrávky najde.
Pro ty, kteří by rádi tuto folkovou kombinaci slyšeli na vlastní uši, nechť 3. dubna v 19.30 zavítají do Gymnasia v Jindřichově Hradci na tzv. Schody. Flow track a 4zdi se tam opět sejdou.
Flow Track: Nocí padal déšť

Sdílet na...
Kam dál?

» Poslední koncert Flow Tracku (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 2. (Pavel Černý)

» Po stopách Folkové růže (Pavel Černý)

» Vánoční Folkování nad Lucernou (Petr Sejk)

» Počtvrté aneb FolKaliště 2014 (6. - 7. 6. 2014) (Pavel Novák)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Pavel   |Registered |24.02.2020 09:11:26
Nahrávky jsou k nalezení na FB Stanislav Tošner.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib