gototop
18.01.2013 Votvíráte soutěž o Votvíráky (FOLKtime.cz)    Tisk
Soutěže
Písecká skupina Votvíráci vydala na sklonku minulého roku nové CD pod názvem Votvíráci podruhé. Album obsahuje 15 vlastních kousků, nejplodnějším autorem je kytarista a mandolinista Petr Novák, dvěma dílky přispěl i jeho bratr banjista Michal Novák. Oba jsou známí bluegrassoví hráči, znalci dobře znají například Kvintet Písek.
Často se říká, že bluegrass je hudba veselá a v případě Votvíráků to platí dvojnásob. „Náš styl Vopen Grass s prvky černošské jazzové hudby se střídajícím se průlivem hudby západní Evropy se spojením prvky country a bluegrassu naznačuje vyjímečnou vyspělost a jedinečnou neodolatelnost,“ votevřeně píší na svých stránkách. Není tedy pravda, že by svůj název odvodili od nástroje k odstraňování zátky na pivních lahvích, ačkoliv, kdo ví, stačí mrknout i na booklet nového CD. :-) Holky jihočeský, Poslední dvanáctka, Mlejn starýho Berty, Neholím se, Voajéři... už názvy napovídají, že se při poslechu dobře zahraných nejen bluegrassových písniček rozhodně nebudete nudit. Pokud je chcete brzy slyšet, odpovězte jako první správně na naši otázku do diskuse.

Ve které slavné pražské bluegrassové skupině banjista Michal Novák také hraje?

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
fastred   |85.115.60.xxx |18.01.2013 12:58:30
Michal Novák hraje s Blanketem
Džexna   |Manager |18.01.2013 13:33:06
fastred: je to správně. Napiš na mail soutezzavináčfolktime.cz a domluvíme se na předání výhry. Blahopřejeme!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib