gototop
13.04.2018 Soutěž o vítězné album roku 2017 podle FOLKtime.cz - Nepřipoutaný od Wolf Lost In the Poem! (Džexna)    Tisk
Soutěže

S koncem prvního čtvrtletí letošního roku jsme uzavřeli Hodnocení desek 2017 na FOLKime.cz. Do naší redakce dorazilo poštou i osobním předáním 57 alb od vydavatelství nebo samotných interpretů. Opět poslouchalo a body (10 - 1) přidělovalo 11 hodnotitelů z řad našich redaktorů a spolupracovníků. Jména najdete v sekci Tiráž - Hodnocení desek.

Jedním kliknutím v tabulce Hodnocení na poslední sloupec se potvrdilo to, co jsme tušili již od vydání alba. Vítězem Hodnocení desek na FOLKtime.cz se stal Wolf Lost In the Poem s albem Nepřipoutaný z vydavatelství Tranzistor. Získal šest desítek a průměrné hodnocení 9,40 bodů! V básni ztracenému vlkovi Janovi Žambochovi blahopřejeme!

Přimomeňme, že toto mimořádné album, inspirované tvorbou deseti světových básnířek, zvítězilo i v anketě Album roku 2017 Radia Proglas a bylo nominováno na cenu Anděl 2017 v kategorii Folk.

Album Nepřipoutaný, které je zároveň úžasným artefaktem, máme pro vás, milí čtenáři, jako odměnu v dnešní soutěži. Ale ještě předtím se podíváme do Hodnocení desek na další vysoko hodnocená alba. Není podmínkou, aby hodnotitelé přidělili body všem albům v aktuálním ročníku. Podívejme se tedy, která plnohodnotná alba, hodnocená nadpoloviční většinou, se umístila v první desítce. (V závorce uvádíme průměrné hodnocení a počet desítek).

1. Wolf Lost In the Poem: Nepřipoutaný /CD/ (9,40 - 6x10b)
2. Jiří Smrž: Dědičná krev atd. /reedice +/ (8,63 - 2x10b)
3. Jaromír Nohavica: Poruba (8,50 - 2x10b)

4. Rendez-fou: Miniatury (8,45 - 2x10b)
5. DDB: Zprávy z jiné reality (8,25)
6. René Souček: Sto tisíc slov (8,18)
7. Beránci a vlci: Beránci a vlci (8,00 - 2x10b)
8. Jiří Pavlica & Hradišťan: Pozdraveno budiž světlo (7,88)
9. -10. Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek: Soukromé písně (7,60)
           Isara: Láska, moře, smrt… a Jamie (7,60)

Na celkový přehled desek podle průměrného počtu bodů se podívejte ZDE. Hodnocení desek z let minulých si můžete dohledat v tabulkách pro jednotlivé roky na http://www.folktime.cz/desky/.

Než položíme soutěžní otázku, připomínáme, abyste neodpovídali do diskuse! Od letoška je soutěž korespondenční! Opovědi posílejte dnes (13. dubna) do půlnoci mailem na adresu soutezzavináčfolktime.cz, předmět SOUTĚŽ. Z autorů správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce, jehož jméno a správné znění odpovědi uveřejníme v diskusi pod soutěží.


Wolf Lost In the Poem - Nepřipoutaný /CD/
Wolf Lost In the Poem: Nepřipoutaný /CD/
Vydavatel: Tranzistor
Vydáno: 2017
Hodnocení desky: 9,40/10
Seznam písní: Emily • Hlad • Nepřipoutaný • V habrech • Co když • Rty • Prodrat se • Spasiba • Na Hraně • Dochvět
Co o albu napsal Petr Klokan Vratný: "Po více než roce jsem konečně dal plný počet bodů. Proč? Protože se mi do uší dostalo CD, které je nezaměnitelné, rozmanité, autorsky i v aranžích nespoutané a pochválit musím i kvalitní zvukařskou práci. Při tom všem zároveň nepůsobí jako přehnaná exhibice nebo zahledění do vlastních schopností a možností. Přesto všechno se asi nestane trhačem prodejních žebříčků. Nesnaží se totiž zavděčit všem, do mého vkusu se ale trefilo přesně." (10 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 


Jak se jmenuje básnířka, které je věnovaná titulní píseň Nepřipoutaný? (Cit z bookletu: Tak dlouho jsem chodil s básnickou sbírkou ... do parku, až jsem tam jeden večer skončil pod korkovníkem na trávě, přikovaný verši k obloze...)


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |14.04.2018 08:05:27
Justyna Bargielska (Bargelská).
David Konopáč je vylosovaným výhercem vítězného CD Hodnocení desek 2017 na FOLKtime.cz! Blahopřejeme!
I tentokrát děkujeme všem soutěžícím za správné odpovědi. U další soutěže ahoj!
davit   |188.75.176.xxx |14.04.2018 18:52:37
hurá! mnohokrát děkuju.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib