gototop
20.04.2018 Soutěž o Zvíře jménem Podzim, které se po zimě probouzí v nových klipech (Džexna)    Tisk
Soutěže
Mnohohlavá hudební skupina Zvíře jménem Podzim se poprvé setkala v září 2016 ve studiu během natáčení eponymního alba. Hudebníci ze spřátelených kapel spojili síly a během roku dokončili desku podzimních písní, která vyšla 3. 11. 2017 u Indies Scope. Její příběh doplnila kniha vydaná u nakladatelství Paseka a Zvíře vyrazilo na krátkou a intenzivní listopadovou pouť republikou. Pět prvních koncertů se několikrát objevilo v žebříčcích zásadních hudebních událostí loňského roku.
„Když jsme s nahráváním začínali, úplně stačilo, že jsme spolu ve studiu a můžeme dohromady dělat hudbu. Netušili jsme, jestli se nám ji povede dodělat, některé písničky se líhly do poslední chvíle. Nevěděli jsme, jestli stihnu dopsat knížku. Jestli někdo přijde, jestli ta domluvená Akropole nebude poloprázdná. Ale nenechali jsme si tím nijak zasahovat do práce. Možná proto všechno nakonec klaplo na jedničku. I těch lidí přišla spousta.“ říká principál svérázného souboru Jakub König.
„Rádi bychom opatřili videoklipem všechny písničky z desky. Pomalu se nám z toho skládá takový zajímavý příběh, který koresponduje s knížkou a zároveň mocně přesahuje do zatím neznámých krajin. Ale jak říkáme, člověk míní, zvíře mění… Na písničku ...  prostě vznikly videoklipy dva.“
Jeden, z pálení starého roku, režíroval režisér Jiří Horenský, který v budoucnu naváže dalším videem k sesterské skladbě ze závěru alba. A druhé video sestavila Linda Arbanová z projekcí, které jste mohli vidět na předchozím turné. Kapela je vypouští i jako pozvánku na sérii letních koncertů.
„Původní plán byl po vydání desky a knížky odehrát pár podzimních koncertů a pak, že se uvidí. Tak teď to vidíme. Kromě delší a propracovanější podzimní šňůry vyrazíme i na letní festivaly. Zrovna pracujeme na prototypu děla, které by vystřelovalo podzimní listí. A taky pochopitelně zkoušíme, ladíme projekce, zvuk i scénu. Chceme Zvíře představit v tom nejlepším světle, když už jsme si ho tak vypiplali.“ dodává Jakub König. 
Než se vydáte na některý ze zvířecích letních koncertů, desku Zvíře jménem Podzim můžete získat v naší korespondenční soutěži. Opovědi posílejte dnes (20. dubna) do půlnoci mailem na adresu soutezzavináčfolktime.cz, předmět SOUTĚŽ. Z autorů správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce, jehož jméno a správné znění odpovědi uveřejníme v diskusi pod soutěží.
Zvíře jménem Podzim - Zvíře jménem Podzim
Zvíře jménem Podzim: Zvíře jménem Podzim
Vydavatel: Indies Scope
Vydáno: 2017
Hodnocení desky: 7,00/10
Seznam písní: Volání • Dobrý večer • Kolíne • Neděle • Žádný město • Zvíře jménem Podzim • Ampliony • Horizont • Andulka • Černou • Marušce • Dobrý večer 3 • Satelity
Co o albu napsal Miloš Keller: "Milé hlasy moře a lesa" (5 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 


Ke které písni z alba Zvíře jménem podzim oba nové videoklipy vznikly?

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |22.04.2018 12:00:55
K písni Dobrý večer.
vylosovaným výhercem je Vladimír Průcha. Blahopřejeme.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib