gototop
04.05.2018 Soutěž o CD Podnohama Zem (Džexna)    Tisk
Soutěže
„O takové hudbě nemá cenu číst, ta se musí zažít…“ Slova, jež v roce 1999 uzavírala recenzi tehdejšího alba legendárního AG Fleku, platí i o dlouho očekávané novince Podnohama Zem. Od vzniku zlínské skupiny v roce 1977 je to teprve třetí dlouhohrající kolekce, na níž se rovnocenně představuje legendární sestava tří zpěváků (a dvou autorů) Ivo Viktorin, Blanka Táborská a Karel Markytán. Díky účasti mnoha hostů jde také o nejpestřejší album skupiny. Pestré však neznamená roztříštěné: Vysoká zvuková kvalita – otisk pečlivé práce ve vyhlášeném Studiu V Ivo Viktorina – nahrávce dodává jednotnou tvář, která uspokojí i nejnáročnější posluchače. 
Viktorin, Táborská a Markytán ve Folk factory na Čt art
Viktorin, Táborská a Markytán ve Folk factory na Čt art
foto: Škoda
Autorsky si Ivo Viktorin a Karel Markytán nové album rozdělili. Oba napsali po pěti písních, které jsou odrazem jich samotných jak v hudebním cítění, tak v textech. Blanka Táborská dostala od každého z nich dvě skladby, ostatní si autoři ponechali pro sebe. Jedenáctá skladba pochází ještě z 80. let, z období první desky AG Fleku, a s doprovodem typického flekovského sboru ji sólově nazpíval autor textu Karel Markytán. Album dostalo název podle písně Podnohama Zem, která symbolicky uzavírá vše, co bylo prožito, bez patosu, s lehkostí a energií a především s nadhledem zkušeného pozorovatele světa. Světa, který přes všechnu svou tvrdost zůstává barevný a pozoruhodný. Více se o albu můžete dočíst třeba zde.
Album, které vyšlo u Indies Scope, má za sebou pražský i brněnský křest. Ne, dnes se vás nebudeme ptát, kdy a kde křty proběhly. Album získáte za správnou odpověď na jinou otázku. Najdete ji opět pod informacemi o albu z našeho Hodnocení desek.
Odpovídejte mailem na adresu soutezzavináčfolktime.cz do dnešní půlnoci (4. května). Do předmětu napište SOUTĚŽ. Z autorů správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce, jehož jméno a správné znění odpovědi uveřejníme v diskusi pod soutěží.
AG Flek - Podnohama Zem
AG Flek: Podnohama Zem
Vydavatel: Indies Scope
Vydáno: 2018
Hodnocení desky: 7,92/10
Seznam písní: Akvarel • Stojedna dní • Chmýří • Láska se neztrácí • Létavo • Vnitřní archeologie • Vesmírné smetí • Sentiment • Slovo napořád • Anonymní přátelé • Podnohama Zem
Co o albu napsal Miloš Keller: "Klasika a jistota" (8 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 


Podnohama zem je teprve třetí studiové album AG Fleku s původní trojicí Ivo Viktorin, Blanka Táborská a Karel Markytán.
Jak se nazývají obě předchozí aba a kdy byla vydána?


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |06.05.2018 08:54:41
Trojice se sešla na albech: Blázni umírají nadvakrát (1983), Waltz (1999). Všem děkujeme za odpovědi. Vylosovaný může být jen jeden a je jím Michal Pešek.
Gratulujeme!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib