gototop
01.03.2019 Soutěž o album Divé husy (Džexna)    Tisk
Soutěže
Ještě pár dní zbývá do vyhlášení hudebních Cen Anděl 2018. V minulých soutěžích jsme se vás ptali na nominovaná alba v kategorii Folk, v dnešní soutěži si připomeneme ročník minulý. Než položíme soutěžní otázku, představíme vám cédéčko, které jsme nevybrali náhodně. Je to album Divé husy, za které získalo Jitka Šuranská Trio nominaci za rok 2016 tehdy ještě v kategorii World music. Od roku 2017 se žánrové ceny zredukovaly a world music se stala součástí šířeji pojaté kategorie Folk.
Album Divé husy obsahuje 11 skladeb, natáčelo trio: Jitka Šuranská (housle, zpěv), Martin Krajíček (mandolína) a Marian Friedl (kontrabas) ve zlínském Studiu V. Producentem byl Stano Palúch. Základem alba jsou východomoravské lidové písně ve skvělých aranžích tohoto tria, ale nechybí ani autorské skladby Mariana Friedla. Trio využilo své instrumentální dovednosti a ve skladbách uslyšíte i další nástroje jako jsou malý cimbál, píšťaly, bačovská trúba, platerspiel, oktávová mandolína a drobné perkuse. Toto interpretačně výjimečné album bude brzy vaše.
Správnou odpověď na soutěžní otázku posílejte mailem na adresu soutezzavináčfolktime.cz do nedělní půlnoci (3. března). Do předmětu napište Soutěž. V pondělí 4. března uveřejníme zde v diskusi správné znění odpovědi a jméno vylosovaného výherce. A v úterý 5. března se dozvíme, kdo získal Anděla 2018.
Jitka Šuranská Trio - Divé husy
Jitka Šuranská Trio: Divé husy
Vydavatel: Indies Scope
Vydáno: 2016
Hodnocení desky: 7,78/10
Seznam písní: Jablůška • O lásce • U suseda • Pofukuj, větříčku a Maliny • Manželské • Išlo dzievča • Aj, vodo • U muziky • Ztratilať jsem milého • Gajdošku, gajdošku • Divé husy
Co o albu napsal Tomáš Hrubý: "Vtírá se samozřejmě srovnání se slavnou deskou Písňobraní s Jiřím Plockem – role mandolinisty se chopil Martin Krajíček. Pestré strunné i dechové nástroje v čele s kontrabasem ovládá Marian Friedl – deska je možná pestřejší, určitě jazzovější, kvalitně zaranžovaná a zahraná. Věřte nebo nevěřte – přesto je Písňobraní silnější…" (8 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Jak se jmenuje album, které získalo cenu Anděl 2017 v kategorii Folk, a jakou má spojitost s albem Divé husy? (Neptáme se na žánr.)

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |04.03.2019 09:11:48
Beránci a vlci. Podílí se na něm také členové tria Jitky Šuranské.
Vylosovaný výherce je Petr R., náš čtenář ze Slovenska. Blahopřejeme a děkujeme všem za správné, stručné i obsáhlejší odpovědi.
Už zítra ve 21:35 na ČT1 sledujte Ceny Anděl 2018.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib