gototop
13.11.2020 Soutěž o nové album XCR-9 Písně do rakety skupiny Nevermore & Kosmonaut (Džexna)    Tisk
Soutěže
Brněnská hudební skupina Nevermore & Kosmonaut, která byla za svoji poslední desku Bleděmodré město nominována v hudebních cenách Anděl 2018 v žánru folk, vydala nové album. Jmenuje se XCR-9 s podtitulem Písně do rakety. Deska byla natočena před plánovanou cestou kapely do vzdálených míst nejbližšího vesmíru. Album s sebou nese zprávu o lidech a jejich životech, imaginaci, odhodlání i pochyby před dalekou misí s určitým cílem, ale bez pravděpodobného návratu.
Samotnou vesmírnou cestu ilustruje devět obrazů uznávaného tvůrce Jindřicha Janíčka, které jsou součástí výpravného bookletu. Obrazy z alba budou vystaveny v Café Práh, jakmile to bude možné. Plánovaný je také křest desky v digitáriu brněnské Hvězdárny, který doplní unikátní projekce (23. března 2021).
K termínu vydání alba kapela rovněž uvedla premiéru svého nového videklipu na píseň Mezi pochybami.
Nevermore & Kosmonaut vydali debutové album Mezi planetami v roce 2014. Za druhou studiovou desku Bleděmodré město, která je inspirována Brnem, obdržel frontman kapely Michal Kosmonaut Šimíček také ocenění Za krásu slova od rádia Proglas za texty z alba. Právě vydané třetí album XCR-9 Písně do rakety se vydává na cestu mezi své posluchače.
Jeden z vás jej může získat v naší víkendové soutěži. Odpověď na soutěžní otázku pošlete do nedělní půlnoci (15. listopadu) na e-mailovou adresu soutezzavináčfolktime.cz a do předmětu napište Soutěž. Správné znění odpovědi a jméno vylosovaného výherce zveřejníme v pondělí 16. listopadu zde v diskusi.
Nevermore & Kosmonaut - XCR-9 Písně do rakety
Nevermore & Kosmonaut: XCR-9 Písně do rakety
Vydavatel: vlastním nákladem
Vydáno: 2020
Hodnocení desky: 8,82/10
Seznam písní: 01. Ad astra • 02. Mezi planetami • 03. Vlci • 04. Čárové kódy • intermezzo • 06. Blízká setkání • 07. Slova • 08. Bledě modrá tečka - Pale Blue Dot • 09. Mezi pochybami • 10. Poslední
Co o albu napsal Tomáš Hrubý: "Značnou dobu jsem strávil přemýšlením, co je to „to“, pro které se mi líbí toto album méně než předchozí Bleděmodré město. Až jsem zjistil, že jeden velký důvod není: prostě mělo Bleděmodré město o fous silnější téma, texty, muziku, zpracování… asi všechno. Přesto jsou Písně do rakety záležitost mimořádná." (8 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Na albu XCR-9 Písně do rakety můžete slyšet mluvený vzkaz významného českého astronoma. Kdo to je? Uveďte jeho celé jméno včetně titulů a roku narození.

Sdílet na...
Kam dál?

» Bleděmodré město (Michal Šimíček - Kosmonaut)

» Nevermore & Kosmonaut: Bleděmodré město (FOLKtime.cz)

» O písničkách Nevermore & Kosmonaut (Michal Šimíček Kosmonaut)

» Nevermore & Kosmonaut - EP volně k poslechu a koncert v planetáriu (Michal Kosmonaut Šimíček)

» Koncert s unikátními projekcemi v planetáriu (Nevermore & Kosmonaut)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |16.11.2020 10:49:54
RNDr. Jiří Grygar, CSc., narozen r. 1936.
Ze správných odpovědí jsme vylosovali Jirku V. Blahopřejeme a u další soutěže se těšíme na shledanou.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib