gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.10.2010 Rekordních 105 trampských sardinek v Písničkovém vlaku (Michael Antony - Tony)    PDF Tisk Email
Z luhů a hájů
Jsou dny, kdy navzdory zaručeně dobře informovaným sejčkům, hlásajících konec trampingu v Čechách (případně na Moravě, Slovensku), se nádraží zelenají.
Jedním z těchto dnů byl i pátek 1. října, kdy redakce Puchejře a Brdské vločky uspořádaly již osmý Písničkový vlak, jedoucí po brdské trati Praha - Paříž - Dobříš. Díky včasné reakci Českých drah, které připojily další vagón a zvýšily tím jejich počet na dva, mohla lokálka odjet bez pocitu viny, že zanechává na perónu nešťastné cestující, rvoucí si vlasy nad tím, že nejsou trampy, ale obyčejnými paďoury, neboť trampů se sešlo 105 i s bonusem čtyř psů. Samozřejmě i s patřičným množstvím různé bagáže, kytar a dalších hudebních nástrojů, aby v poloze „trampská sardinka“ vydrželi hrát a zpívat celou cestu.
Písničkový band v Písničkovém vlaku
Písničkový band v Písničkovém vlaku
foto: Michal Kupsa - Kapsa
Ano, je to tak, celé toto ohromné množství lidí a výstroje se vešlo do jednoho malého včasně připojeného vagonku a to bez ztrát na životech. Navíc přítomnost velkého množství hezkých trampek rozveselila tváře drsných trampů, a když spustil vlakový band složený z mnoha kytar, houslí, ukulele, banja i fléten svůj koncert a lokálka vyjela do tmy, nechávající za sebou světla velkoměsta, nebylo co řešit.
Vlakový personál, posílen o mimořádného „styčného důstojníka pro kontakt s trampy“ s napětím očekával, zdali padne večerní rosa, což by znamenalo, že přetížené mašince by v lesním a hlavně ve stoupajícím úseku mezi stanicemi Klínec a Bojov podkluzovaly kolečka a velevážené trampstvo by muselo vystoupit a pomoci s tlačením.
Nestalo se tak, což je na druhou stranu docela škoda, neboť by šlo celkem o nevšední zážitek. Ale, snad není všem Písničkovým vlakům konec.
Sladkou mňamkou byly pekáče domácích buchet, které napekla moje máma a které slavily opravdu velký úspěch.
Po příjezdu do Dobříše se pokračovalo na tradiční potlachoviště, jen dlouhá řada obáglovaných postav jdoucí setmělým sídlištěm vstříc brdským hvozdům polekala několik zde bydlících občanů.
Počasí nám přálo. Ačkoliv byl les po skoro týdenním pršení mokrý jak houba, na samotný oheň, kolem kterého jsme seděli, hráli, jedli a pěli tklivé trampské songy až do časných hodin, již nepršelo a v sobotu, kdy jsme se rozdělili do skupinek, jdoucích dál svým vandrem, dokonce svítilo slunce.
Poděkování patří všem účastníkům Písničkového vlaku za perfektní atmosféru.
Příští Písničkový vlak - v pořadí již devátý - vyjede příští rok a to opět začátkem října.
A takto se v Písničkovém vlaku zpívalo...

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Jenda   |147.251.68.xxx |08.10.2010 14:07:47
Styčný důstojník je dobrý eufemismus
Hele, a přiznejte se, kdo jel tím taxíkem?
Houbák  - Taxík   |SAdministrator |09.10.2010 12:04:47
Já šel hezky po svých takzvanou "Termití zkratkou", která se vyznačuje tím, že je delší a o to náročnější . A ten taxík jel prý 2x.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib