gototop
30.03.2012 Šťastná třináctá Zlatá horečka (Michael Antony - Tony)    Tisk
Z luhů a hájů
Přesně na poslední zimní víkend, který se však tvářil jako květnový, dokonce možná i jako červnový, se po dvouleté přestávce uskutečnila povedená akce nazvaná Zlatá horečka, na kterou ze všech koutů Spojených států Českých, Moravských a Slezských dorazilo rekordních 395 občanů města Fort Yukon, nepočítaje v to kupu nejmenších dětí, které si o občanství žádat nemusely.
Celkový počet byl tedy dost přes čtyři sta.
Kromě krásného počasí, které Správní rada Fort Yukonu prozřetelně objednala již v průběhu loňského podzimu, byl pro pestrý dav zlatokopů, lovců, vojáků Unie, barových povalečů, indiánů, počestných živnostníků i přítulných dívek připraven jedinečný Saloon Y, diskrétní Casino Brist, „michelinská“ Vývařovna u Stařičkého šerifa, Trafico offico, Sirotčinec u dvou borovic, Cukrárna u mokasínu, indiánské dekové obchody a další provozovny, které jen stěží odolávaly návalu všech koupěchtivých zájemců, stejně tak jako zlatá pole podél Hořiny river.
Byl uspořádán závod psích spřežení, občas nějaký ten soudní proces, pokerový turnaj, soutěž v lukostřelbě, aukce uměleckých předmětů, nechyběla ani duchovní útěcha v místním kostele...
Prostě kolotoč nesčetného množství zážitků a taškařic.
Přímo na místě vycházel list Fort Yukon Express a občané města si mohli aktuálně pročíst i prohlédnout na fotografiích, co je nového. Případně v něm najít své maličkosti.
Většinu z těchto „atrakcí“ najdete na povedeném čtvrthodinovém videu Gold rush 2012 od pana režiséra, kameramana a střihače Kuby. K poslechu hraje skupina Trativod, která byla nepřehlédnutelnou ozdobou zlatého víkendu.
Kdo by měl zájem si Fort Yukon Express přečíst (bude poslán v pdf) a to zvadlo, páteční i sobotní vydání - stačí, když si napíše na mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib