gototop
17.05.2012 Rádio Folk vydává své umělecké Dekrety (Lukáš Vořech Pokorný)    Tisk
Zajímavosti
V několika posledních týdnech hledali na Rádiu Folk cestu, jak poděkovat těm, kteří kladně zareagovali na výzvu Kuby Horáka (kapela Zhasni, moderátor pořadu Posluchárna) a kteří zřízením trvalých příkazů začali Rádio Folk finančně podporovat.

Rádio Folk chystá k vydání sérii uměleckých grafik, tzv. Dekrety Rádia Folk. Můžete si je představit jako obrazy, které lze uschovat doma v deskách, nebo zarámovat a vyvěsit na zdech svých obývacích pokojů. Každý půl rok, počínaje letošním podzimem, všem svým podporovatelům rádio pošle jednu kopii grafiky vytvořenou pokaždé jiným výtvarníkem. První grafiku vytvoří mladičká výtvarnice Karolína Bendová, která se projektu zúčastní i jako hlavní grafik. Únorový Dekret by měl vytvořit písničkář Martin „Kofe“ Neumann známý z kapely  I.C.Q. nebo z dua Kofe@Vlna.
Rádio lze podpořit jakoukoliv finanční částkou zaslanou na bankovní účet, ale nejjednodušším postupem je zřízení trvalého příkazu. Vždy v říjnu a únoru každému, kdo během pololetí přispěje minimálně 300,- Kč, bude zaslán Dekret v tiskové kvalitě ve formátu PDF. Těm, kteří rádiu přispějí částkou od 600,- Kč rádio zašle Dekret vytištěný.
Aby nedošlo k mýlce a Dekret dorazil správné osobě, je důležité, aby se každý podporující posluchač zaregistroval na zvláštní stránce. Všechny podstatné informace o tom, jak můžete rádiu Folk pomoci, a to nejen finančně, naleznete na stránce Podpora rádia.
Dekrety Rádia Folk nebudou jedinou formou poděkování. V září na pražském festivalu Folkomín (8.9.2012) proběhne zvláštní losování o věcné ceny ze všech registrovaných posluchačů, kteří rádiu finančně přispějí jakoukoliv částkou. Již nyní se mezi cenami objevují hudební CD (např. novinka kapely ZhasniNa druhém nádvoří) nebo ručně vyráběné knižní bločky Karolíny Bendové.
Tým Rádia Folk věří, že společně budeme těšit další posluchače a že český a slovenský folk se neztratí pod nánosem komerce, právě tak lze chápat i heslo rádia: „Vlna pohody v moři komerce“. Všem posluchačům, kteří se rozhodnou rádiu přispět i těm, co tak již činí, celý tým rádia upřímně děkuje.

Sdílet na...
Kam dál?

» Skotsko i Irsko, tin whistle i nekompromisní bicí: ve Zvukových Hrubkách na Radiu FOLK uslyšíte Isaru (Tomáš Hrubý)

» Zvukové Hrubky na Jizerské notě (Tomáš Hrubý)

» Společný projekt slovenského dua Hmlisto a písničkáře Petra Linharta ve Zvukových Hrubkách (Tomáš Hrubý)

» Podpořte Rádio Folk (FOLKtime.cz)

» Zvukové Hrubky tentokrát ze tří koncertů a akcí, jako třešnička na dortu pánové Lipták a Kalenda (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Jenda   |78.80.16.xxx |21.05.2012 01:14:04
Podle nadpisu jsem se těšil, že se budou dekrety vydávat písničkářům, aby bylo jasný, kdo je pravý umělecký folkař.
Pavel Rada  - Jendo,   |Registered |21.05.2012 11:04:42
na to si tedy opravdu netroufáme

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib