gototop
10.10.2019 Ilustrace vývoje vztahů (Monika Vodičková)    Tisk
Zajímavosti
Zleva: Šimon Athaj Řeřucha, Petr Šašinka, Marta Břeňová, Jaroslav Pilný, Martin Pospe Pospíšil
Zleva: Šimon Athaj Řeřucha, Petr Šašinka, Marta Břeňová, Jaroslav Pilný, Martin Pospe Pospíšil
archiv Kupodivu
Brněnská funk-folková kapela Kupodivu vystupuje v neobvyklém složení. Zpěv, saxofon, klávesy, baskytara, bicí a žádná kytara... a kupodivu jim to funguje. I přes to (anebo právě proto), že každý člen je z jiné hudební oblasti. Hrají výhradně autorskou, škatulkami nespoutanou tvorbu ovlivněnou jazzem, popem, folkem i alternativou. A to vše dobře umíchané, rozmixované a naaranžované podávají v neomezených dávkách.
Za 10 let své existence skupina odehrála přes 150 koncertů v několika zemích Evropy a představila se na mnoha folkových, jazzových i multižánrových festivalech (Hradecký Slunovrat, Okolo Třeboně, Mohelnický dostavník, BiGy Fest Letovice, Jazz Festival Sedlice, Lodenica Piešťany).
„Geograficky byl nejzajímavější asi Londýn, ale rádi hráváme třeba i v Krkonoších. Kamarád tam má hotel s pivovarem, což samo o sobě nepotřebuje dalších komentářů. Navíc hned po koncertě chodíme do sauny. Rádi se vracíme do Lanškrouna odkud pocházím, přijde rodina a kamarádi, se kterými jsme se dlouho neviděli. Když tak o tom přemýšlím, tak se nám nejlépe hraje pornmobilevždycky tam, kde si z koncertu uděláme dovolenou," říká saxofonista Jaroslav Pilný.
Skupina dále vyhrála mnoho cen včetně autorské Porty, vystoupila v rádiu i televizi a natočila dvě EP desky s názvy Písně kapesní a Kupodivu. V letošním roce vyšlo její debutové album Živočišné pudy.
„Je to naše první plnohodnotná deska, a tak jsme si na ní dali hodně záležet. Kromě jedenácti písní a dvou bonusů je na desce obsažena i dramaturgická linka, která ilustruje vývoj vztahu mezi dvěma lidmi – od úvodní živočišnosti a získávání zkušeností, přes první hádky a rozchody k nevěrám a znovusbližování, až po závěrečné „bytí nad věcí“. A hlavně se nám, myslím, dost povedl obal," dodává klávesista Petr Šašinka. Album můžete slyšet naživo v podání skupiny Kupodivu, která koncertuje napříč celou republikou.

Sdílet na...
Kam dál?

» Kapela Kupodivu probouzí Živočišné pudy (FOLKtime.cz)

» Brno v létě rozezní Festival ve středu (FOLKtime.cz)

» Kupodivu vydávají nové písně (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib