gototop
24.10.2011 LOGR FEST 2011, kavárenský hudební večer (Marek Kamínek)    Tisk
Fotoreportáž
Páteční večer 7. října se v brněnské hudební kavárně Café Práh odehrál ve festivalovém duchu, kdy během více jak pěti hodin dostaly šanci představit své písně čtyři kapely a tři sestavy písničkářek. A že šlo o skutečně zajímavou akci, potvrzuje i vysoká návštěvnost, čítající víc jak sedm desítek posluchačů...

Pár minut po sedmé hodině večer zazněly z pódia v kavárně první tóny kytar, patřící sestavě NEBEZTEBE, za kterou se k mikrofonu postavila Štěpánka Jakešová se Štěpánem Hulcem. Na chvíli se k nim přidala i Lenka Sarázová, jinak hrající na housle. Ta později doprovázela i Karolínu Kubicovou v písničkářské sestavě s příznačným názvem, Sami za sebe. Jejich vystoupení už probíhalo v tichém sále, do kterého návštěvníci přeběhli z kavárny přes krátkou chodbu.

Štěpánka Jakešová
Štěpánka Jakešová
foto: fotokaminek.cz
Lenka Sarázová, členka skupiny NEBEZTEBE
Lenka Sarázová, členka skupiny NEBEZTEBE
foto: fotokaminek.cz

Na první scéně se zatím připravovala skupina Nevermore and Kosmonaut, ochuzená pro tento večer o perkuse Aleše Vosáhla. Nebylo by to ovšem ono, kdyby se neimprovizovalo a na Alešovo místo se nepřizval perkusista z prvně hrající skupiny Nebeztebe, Pepa Fiala. Hráli dobře, hráli dlouze a to dokonce bez předchozí známosti Kosmonauta a Axla s Pepou Fialem, alias Benjim.

Po "Nevermorech" nastala chvíle nejtišší sestavy večera a každá poeticky naladěná duše si jistě přišla na své. Řeč není o nikom jiném, než o textařce a písničkářce Ladě Šimíčkové, doprovázené klavíristem a hudebním skladatelem, Ivem Cicvárkem. I když spolu vystupují už přes dva roky, na kontě zatím nemají vlastní desku, kterou by si jejich písně jistě zasloužily. Ví se, že ji mají v plánu natočit, ale termín vydání je zatím v nedohlednu. Snad během příštího roku. Budeme se těšit...

Michal Kosmonaut Šimíček a vypůjčený perkusista od Nebeztebe
Michal Kosmonaut Šimíček a vypůjčený perkusista od Nebeztebe
foto: fotokaminek.cz
Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek
Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek
foto: fotokaminek.cz

Čtyřčlenná rock-funková skupina Metropolice, pro mě do této chvíle naprosto neznámá, byla tou hudebně živější sestavou večera vystupující na kavárenských prknech. Z mnohých textů, které píše zpěvák a kytarista současně Igor Jedounek, je cítit mírně rebelský podtext, vybízející vydat se proti proudu obyčejnosti. Hlavním tématech písní je však vztah mezi mužem a ženou a to ve všech jeho podobách.

Lucie Krpalová - LAV LAV
Lucie Krpalová - LAV LAV
foto: fotokaminek.cz
Jana Šrámková - Grimasa čápa
Jana Šrámková - Grimasa čápa
foto: fotokaminek.cz

V sále se během hraní skupiny Metropolice v prostorách kavárny, po malých problémech s kytarou co nechtěla vydávat žádné zvuky (struny měla), připravila písničkářská dvojice Lav Lav. Tu tvoří s rázným hlubším hlasem Marie Adamová hrající na kytaru a Lucie Krpalová, zpívající přirozeně ženským hlasem, s občasným využitím tamburíny a jiných perkusí. Jejich vystoupení bylo dlouhé a částečně se i prolínalo s poslední skupinou Grimasa čápa. Pro mnohé návštěvníky je v takových chvílích těžké rozhodnout se, komu dát přednost a očividně někteří z nich při zaslechnutí prvních divokých tónů přes dvoje zavřené dveře nevydrželi a přesunuli se do kavárny. Zde už program se skupinou Grimasa čápa končil, ale to až po půlnoci.

Celkově se dá páteční koncertování 7. října v Café Práh označit za dost vydařené, i když pro dramaturga a současně i jednoho z účinkujících, Michala Šimíčka, jistě náročné.

Skupina Nebeztebe
Lenka Sarázová
Štěpán Hulc
Štěpánka Jakešová
Lenka Sarázová
Pepa Fiala - Nebeztebe
Roman Školník - Nebeztebe
Písničkářská sestava Sami za sebe
Návštěvnící v kavárně
Lada Šimíčková
Ivo Cicvárek a Lada Šimíčková
Ivo Cicvárek
Lav Lav v sále - Lucie Krpalová a Marie Adamová
Lav Lav v sále - Lucie Krpalová a Marie Adamová
Lucie Krpalová
Marie Adamová
Jana Šrámková - Grimasa čápa
Eva Doležalová - Grimasa čápa
Grimasa čápa
Grimasa čápa

Sdílet na...
Kam dál?

» 19. ročník Folkového oříšku (David Maroš)

» Koncert písničkářek, o kterých ještě uslyšíme (Marek Kamínek)

» Don't worry, be happy! (Marek Kamínek)

» Slávek Janoušek v Café Práh v Brně (Michal Šimíček)

» Výstava Bleděmodré město spojuje hudbu s obrazem (Michal Šimíček)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib