gototop
19.11.2010 Šantré s Honzou Řepkou v Solnici (Šantré)    Tisk
PR
21. listopadu potěší své jihočeské příznivce pražská skupina Šantré, která zavítá do proslulého klubu Solnice v centru Českých Budějovic. S sebou přiveze písničkáře Honzu Řepku, kterého mnozí znají z dua Nestíháme – seskupení, jenž navazuje na to nejlepší z českého (a nejen českého) písničkářství.
Šantré
Šantré
foto: archiv www.santre.cz
Seskupení, kde neokázalost a prostota hudby - v tom nejlepším smyslu slova - slouží sdělným textům, na jaké narazíte málokde. Honza Řepka, který v Solnici vystoupí se svým sólovým recitálem, neztrácí nic z toho, čím Nestíháme oslovují své přemýšlivé posluchače a jistě přesvědčí všechny přítomné o tom, že je opravdu nepřehlédnutelným talentem.
Skupina Šantré, která na folkové scéně působí od roku 2003, se před nedávnem vrátila k původnímu, maximálně úspornému složení - akustická kytara, bezpražcová baskytara a dva výrazné hlasy: kytaristy a autora většiny písní Dušana Vainera a předvším Inky Tognerové, jejíž výrazové prostředky dokonale respektují atmosféru písní a nenechávají nikoho na pochybách, že jde o nadanou a charismatickou zpěvačku, které lze věřit každou notu a každé slovo. Bohatství a promyšlenost aranží, ve kterých hraje prim výrazná baskytara Pavla Hlouška, korunují hledačské, různorodé avšak řemeslně poctivé Vainerovy písně, přirovnávané k písním legendárního Nerezu.
Koncert začíná ve 20:00, vstupenky lze rezervovat na www.santre.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Ples ve stínu potu, Sira Eltona a Mao Ce-tunga (Školník)

» Praha vs. Brno: Nerozhodně (Lucie Přikrylová)

» Adrenalinový večírek se super šťastným vítězem (Honza Dobiáš)

» Folkové Chvojení 2013 – velké chvíle se známými i neznámými jmény (Jana Štěpánková)

» Kapely oznamují konec činnosti (kapely)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib