gototop
23.11.2011 Folkový hudební pořad ROZEHRAJ přivítá nejen rockovou Epy de Myi (Jan Eret)    Tisk
PR
Příznivci folkové i rockové hudby si přijdou na své 24. listopadu v plzeňském Hifiklubu. Již 6. díl hudebního pořadu ROZEHRAJ tam pořádá folková kapela Sedm nedostatečných a tentokrát v něm přivítá jako hosta kapelu Epy de Mye.
Skupina Epy de Mye vznikla v roce 2005 jako akustické trio. Ve složení Jan Přeslička (kytara, zpěv), Lukáš Kazík (kytara, zpěv) a Lucie Cíchová (kontrabas, zpěv) kapela dokázala nakazit posluchače muzikantským souzněním, charismatem, energií a silnými písněmi. Díky tomu se brzy dostala do povědomí dramaturgů a začala být pravidelně zvána na hlavní pódia folkových i multižánrových festivalů jako Zahrada, Prázdniny v Telči nebo Okolo Třeboně, z nichž si odnesla řadu ocenění. Kapela má za sebou živé koncerty pro rádia i Českou televizi a její debutová deska Stopy nezmizí (Good Day Records) je příznivě hodnocena a oceňována kritikou.
6. Rozehraj - Sedm nedostatečných a Epy de mye
6. Rozehraj - Sedm nedostatečných a Epy de mye
O zájmu posluchačů svědčí fakt, že první náklad 1 000 kusů se rozprodal již během prvního roku. Deska v roce 2008 získala 4. místo v žánrových cenách Anděl. V roce 2010 nastaly v kapele personální změny. Po odchodu Lukáše Kazíka do kapely přichází kytarista a zpěvák Dušan Vainer a později také zpěvák, kytarista a hráč na cajon Mirek Vlasák. Akustický zvuk je obohacen o rytmiku a elektrické kytary, vznikají nové písně a kapela se snaží proniknout na rockovou a beatovou scénu. Tento krok se zatím setkává s úspěchem. Důkazem je například výhra na kolínském Beat festu, kde kapelu celkem jednohlasně porota označila za nejlepší kapelu festivalu. Momentálně Epy de Mye pracuje na nové desce.
Folková a trampská kapela Sedm nedostatečných ze Starého Plzence byla založena v roce 2000. Od té doby se postupně vypracovala k čistě autorskému repertoáru. Před nedávnem pokřtila svoje debutové album Doteky hrou, na kterém spolupracovala i řada hostů, např. Michal Röhrich, Petr Vrobel, Sylva Čekalová a další.
Písničkový pořad ROZEHRAJ pořádá pravidelně Sedm nedostatečných a jako hosty si zve své hudební přátele z různých koutů Čech. V minulosti se v něm představilo Duo My Tři, Žamboši, Duo Komáři, Sekvoj či písničkář Michal Vaněk.
Přijďte tedy 24. listopadu ve 20:00 hodin do Hifi klubu na plzeňském náměstí a nechte v sobě rozehrát tu správnou strunu.

Sdílet na...
Kam dál?

» Houpací kůň aneb jednou jsi dole, jednou nahoře (FOLKtime.cz)

» Vítání jara na FOLKtime party (Slávka-vy- (s přispěním Slávky C.))

» Epy de Mye připravila CD s živým koncertem (Epy de Mye)

» Malé večírky velikánů v nedávné minulosti (Tomáš Hrubý)

» Rozezhraj a Zhasni (Janek Eret)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib