gototop
11.10.2022 Třetí semifinále Notování (Miloš Keller)    Tisk
Reportáže
Třetí semifinále XVIII. ročníku Notování proběhlo ve čtvrtek 6. října na obvyklém místě, tedy v sále prodejny hudebních nástrojů Music City v pražských Vysočanech.
Zkusmeto
Zkusmeto
foto: Renata Králová
Tentokrát převažovali semifinalisté, kteří vzešli z hlasování posluchačů, ať už o písních nebo interpretech. Večer otevírali Zkusmeto v šestičlenné sestavě. Hrají, řekněme, intelektuální folk, a to jak po hudební, tak i po textové stránce. Mají příjemné, nenásilné aranže, písničky mají hudební i textovou hlavu i patu, jsou bez manýrů a o vystoupení přemýšlejí jak z dramaturgické, tak i z pódiové stránky (postupné odchody muzikantů při poslední písni). Líbily se mi písničky V bytě a Máš na to čas.
Míša Mádlová a Petr Vašina
Míša Mádlová a Petr Vašina
foto: Renata Králová
Následoval trojčlenný Alfasrnec s dynamickou muzikou, kterou ostatně ocenili i posluchači Country radia v soutěži Talent (skladba Biathlon). I další skladby mají hitové parametry, mě zaujal (pochopitelně) Šalingrad s pěkným střídáním hlasů.
Duo Míša Mádlová a Petr Vašina je příjemná folková dvojice, která se hlasově pěkně doplňuje. Dávají důraz na texty, ale ani melodie neodbývají. Mírně introvertní, ale nerušící folk.
Martin Hejnák
Martin Hejnák
foto: Renata Králová
Martin Hejnák a Havraní čas
– ano, s doprovodem dalších nástrojů (zejména kláves) dostává jeho hudba zcela jiný rozměr a jeho osobitý (dříve jsem psával „rušivý“) pěvecký projev se dostává do úplně jiné dimenze. Teď už se to dá definovat jako folkový minimalismus a je to osobitý přístup na naší folkové scéně. Nadále zůstaly krátké stopáže a trochu surrealistické texty. Martin nevynechal Vypadnu ze všech oken, ale úplně mě dostala instrumentálka Ezoterik.
Blondýna
Blondýna
foto: Renata Králová
Nu, a nakonec Blondýna – tentokrát zvolila takřka kompletně spíše poetický repertoár. Vždycky jsem psával, že mi vyhovuje víc v písních s vtipnými texty, ale tentokrát jsem i tuto polohu velmi pozorně vnímal a vychutnával si jí. Zjevně i vážnější forma Blondýně vyhovuje čím dál tím víc. Úča je zas u čaje ale naplňuje obě polohy a je prostě skvělá.
Hostem byl Jirka Řehulka, hrál poetický folk s přemýšlivými texty, trošku abstraktními, ale uvěřitelnými. Ovšem nejlepší byla písnička, kterou dal bez kytary, jen „na hubu“. Velmi vydařený večer to byl ze semifinalistů, které vybralo v základních kolech publikum. Jak to celé soutěžení dopadlo a kdo bude vystupovat ve finále první listopadový čtvrtek, tak na to se mrkněte na stránky Notování.

Sdílet na...
Kam dál?

» Kdo, jak a proč se dostal do 3. semifinále Notování (Rada Notování)

» Ahoj Berry! (Kytka + Cimbura)

» Notování od Krušných hor až po Beskydy (Rada Notování)

» Výsledky 1. kola XI. ročníku Notování (Rada Notování)

» Únorové Notování (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib