gototop
30.03.2015 HOP TROP – 35 let nošení dříví do lesa (Pavel Yankee Matějka)    Tisk
Zajímavosti
A tam v tom lese se ta polena přiloží do ohně, kolem kterého se sejde spousta lidí a z toho zvučnějšího se vyrobí nástroje a na ty se hraje. A hlavně spolu všichni zpívají a je jim fajn.
Alespoň takto, byť trochu nadneseně, tuto partu muzikantů celou dobu vnímám. Je to opravdu dlouho, co jsem je poprvé viděl ve Svojšicích při již neexistujícím festivalu Slunovrat, na místě si hned nadšeně koupil LP „Live na Petynce", které jsem si následně zapomněl v autobusu kyvadlovky při odjezdu na pardubický vlakáč. Naštvaný na sebe samého a nervózní jsem potom čekal, až ta samá harmonika přijede znovu, a protože to byla stále ještě doba slušného trampování, zapomenutá černá placka tam stále byla a vrátila se mi. Mám ji dodnes.
Hop Trop slavící 35 let
Hop Trop slavící 35 let
foto: Pavel Yankee Matějka
Také jsem dodnes Hop Tropem silně pozitivně postižen a jsem jim za to velmi vděčný. Oni totiž bez rozpaků rozdávají plnými hrstmi. Písničky nabité neuvěřitelnou energií a optimismem, který se jinde hned tak nevidí. To je velmi silné kouzlo Hop Tropu a všichni, kdo se k nim hlásí, to moc dobře vědí.
Přesně si vybavuji, jak jsme před pár lety, při organizování celodenního dětského festiválku, znavení večer usedli na koncert Huberťáka, Samsona a Šrouba s pocitem, že do pěti minut musíme únavou usnout. A potom jsme s nimi všichni zpívali a nadšeně přijímali jejich rozdávání. Jen ten ohýnek jsme v divadle nerozdělali.
Slavící koncert 24. března v pražském divadle GONG, který byl nakonec vyprodán opakovaně, byl lehce ve stínu toho, že pár dnů před narozeninovou šňůrou kapely nečekaně odešel jejich dvorní zvukař a kamarád Renda Cais zvučit kamsi jinam. Samson to způsobem sobě vlastním komentoval, že se vlastně neví, jestli na ně shlíží z oblaků nebo čumí někde zdola. Ale když na chvíli zazlobila promítací technika a ze sálu se ozvalo "no jo, není tu Renda", smích všech přítomných zahnal chmury a rázem to byl zase ten 35 let starý (?) dobrý Hop Trop. Je spousta písniček, co si lidi rádi zazpívaj.
Celý večer se nahrával a natáčel na několik kamer, kromě nového CD Hop Tropu k 35 letům s novými i dosud nevydanými nahrávkami se asi časem dočkáme i záznamu na DVD.
Ano, CD i DVD se dá zaplatit třeba kartou – zažít si Hop Trop naživo je ovšem zcela k nezaplacení.
Doporučuje jedenáct z deseti posluchačů.
 

Sdílet na...
Kam dál?

» 1. ročník Trampských Pikovic (Miloš Keller)

» Počtvrté aneb FolKaliště 2014 (6. - 7. 6. 2014) (Pavel Novák)

» FAJF Oupn Ér je tu! (Karel "Krakonoš" Kyncl)

» KD Kyje otevírá novou sezónu (Michaela Hečková )

» OKolo Třeboně 2015 : Hledáme 7 statečných (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib