gototop
22.05.2020 Hradecký slunovrat letos bude! A koronavinu navzdory hned dvakrát! (Hradecký slunovrat)    Tisk
Festivaly
Hradecký slunovrat 2020 bude! A ne jeden, ale koronaviru navzdory dokonce hned dva. Pořadatelé vzkazují svému publiku: Od vyhlášení nouzového stavu jsme netrpělivě sledovali stále se měnící situaci, abychom vám mohli přinést to nejlepší, co bude možné. A z toho, co nám regulace dovoluje, jsme nakonec vytěžili skutečně maximum. Letošní Hradecký slunovrat totiž proběhne ve dvou dějstvích – to první se uskuteční v plánovaném červnovém termínu (27. a 28. 6.), to druhé pak koncem října (23. a 24. 10.). Na jednu vstupenku tak letos budete moci navštívit hned dvě dvoudenní akce Hradeckého slunovratu, přičemž každá bude tak hvězdně obsazena, že by obstála jako samostatný kvalitní festival.
Červen: Dejvické divadlo, Hradišťan a další hvězdy
Hradecký slunovrat dvakrát
Hradecký slunovrat dvakrát
První červnové dějství Hradeckého slunovratu 2020 začne v sobotu27. června na nádvoří překrásného novogotického pornmobile.onlineČerveného zámku koncertem legendárního Hradišťanu s Jiřím Pavlicou, těšit se můžete také na skupiny Heimat či Nylon Jail nebo na očekávané vystoupení kapely -123 min. Program doplní také několik zajímavých účinkujících z Welcome scény a diskuzního Salonu Mechtilde.
Neméně atraktivní program je již nyní nachystán na neděli, kdy festival otevře Robert Křesťan a Druhá tráva. Se svou talk show dorazí také tak trochu netradiční kněz Zbigniew „Zibi“ Czendlik. Jedno hudební překvapení je pak nachystáno v podobě tajného koncertu v nedalekém kostele sv. Petra a Pavla, kde kdysi hrál sám Ferenc Liszt, no a večer už bude patřit Dejvickému divadlu a jeho představení Vražda krále Gonzaga. A pokud to okolnosti umožní, budeme přidávat i další besedy či koncerty!
Říjnový festival
Neméně atraktivní program v historických prostorách Červeného zámku se chystá ve druhém dějství letošního Hradeckého slunovratu na konci října. Kromě všech českých interpretů z původního line-upu se budeme snažit přivézt také některé z těch zahraničních a přichystat i další překvapení. Podrobný program budeme průběžně zveřejňovat.
„Velmi si vážíme toho, že naše skvělé publikum nevrací zakoupené vstupenky. Jen díky solidaritě všech příznivců Hradeckého slunovratu můžeme tyto nelehké časy překonat a nabídnout Vám ještě lepší program,“ říká ředitel festivalu Vašek Müller. „Celý organizační tým pracuje zadarmo, jsme parta dobrovolníků a nadšenců, to nás určitě spojuje s našim publikem,“ dodává. „I proto jsme v tom otravném mezidobí koronaviru připravili více než dvacet streamů s hvězdným obsazením od Ivana Trojana, generála Petra Pavla, Michala Prokopa, Alexandry Alvarové k Bohumilu Pečinkovi a mnoha dalším. Ale stejně se nejvíce těšíme, až se s Vámi zase uvidíme na festivalu naživo, a to hned dvakrát!“
Přes rozestupy k sobě budeme mít blíže
Scéna pod Bílou věží
Scéna pod Bílou věží
archiv HS
Festival Hradecký slunovrat proběhne v červnu i říjnu na několika pódiích s prostorným hledištěm, což garantuje možnost bezpečných rozestupů v publiku. „Přes všechna omezení a rozestupy si budeme prostě ještě blíže,“ dodává Vašek Müller. Samozřejmostí budou zvýšená hygienická opatření. A publikum Hradeckého slunovratu nebude ochuzeno ani o tradičně pestrou a kvalitní gastronomickou nabídku, chybět nebudou ani naše vlastní cuvée.

Praktické informace ohledně vstupenek a další detaily najdete na našich webových stránkách www.hraceckýslunovrat.cz a www.facebook.com/hradeckyslunovrat.
Hradecký slunovrat 2020:
První dějství 27. –28. června (Hradišťan & Jiří Pavlica, Robert Křesťan a Druhá tráva, -123 min., Zbigniew Jan Czendlik, Dejvické divadlo a mnoho dalších)
Druhé dějství 23.–24. října (Michal Prokop & Framus Five, Jaromír 99 – Letní kapela, Prago Union, United Flavour a další)

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib