gototop
06.10.2020 Začal konkurz kapel na Welcome scénu festivalu Hradecký slunovrat 2021! (FOLKtime.cz)    Tisk
Festivaly
Organizátoři festivalu Hradecký slunovrat opětovně zvou hudební kapely a autory všech žánrů k účastí v konkurzu na Welcome scénu pro rok 2021. Muzikanti se zájmem vystoupit na festivalu konaném v krásném prostředí zámku v Hradci nad Moravicí mají možnost své přihlášky do konkurzu Welcome scény zasílat na email adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do 31. prosince 2020.
Podrobné informace včetně přihlašovacích formulářů ke stažení jsou dostupné na webových stránkách festivalu: https://hradeckyslunovrat.cz/welcome/
Rastafidli Orkestra
Rastafidli Orkestra
foto: Zdenek Kamrla
Welcome scéna
, jakožto jedna ze tří hudebních scén festivalu Hradecký slunovrat, tradičně nabízí skvělou příležitost pro české i zahraniční kapely prezentovat svou vlastní tvorbu s cílem objevovat začínající i déle působící zajímavé interprety napříč žánry. Na základě konkurzu je dramaturgy Welcome scény každoročně vybráno 14 kapel, které obdrží pozvání k účinkování na festivalu Hradecký slunovrat. „Naší snahou je zejména seznámit s tvorbou vybraných kapel na Welcome scénu pokud možno co jak nejvíce posluchačů, hudebních publicistů ale také dramaturgů jiných kulturních akcí a festivalů. Toto se netýká jen přítomných hostů a návštěvníků přímo na festivalu Hradecký slunovrat, ale kapely se v různých formách snažíme propagovat a jinak podporovat i po skončení festivalu“, říká šéf Welcome scény Ondřej Oborný.
BBP podzemní orchestr
BBP podzemní orchestr
foto: Zdenek Kamrla
Za tímto účelem organizátoři festivalu Hradecký slunovrat na začátku roku 2020 premiérově uspořádali tzv. Welcome tour ve 4 různých klubech v ČR za účasti kapel z Welcome scény. V rámci červnové části HS 2020 se prvně přímo na festivalu uskutečnilo setkání přítomných hudebních publicistů a dramaturgů se zástupci kapel z Welcome scény. Od roku 2019 festival Hradecký slunovrat vydává písně každé ze 14-ti vybraných kapel na speciální CD kompilaci, jejíž realizace se letos ujalo vydavatelství Indies Scope a která slouží převážně k promo účelům samotných kapel. (CD Hradecký slunovrat – Welcome scéna 2020 si můžete online poslechnout na tomto odkazu: https://bit.ly/hradecwelcome. Veškerý tento servis plánují organizátoři festivalu zachovat poskytnout vybraným kapelám na Welcome scénu i v roce 2021.
Welcome scéna 2021
Welcome scéna 2021
Současně se festival Hradecký slunovrat stále snaží účast na Welcome scéně pro kapely zatraktivnit, k čemuž by nově měly přispět také oficiální „programové spolupráce“ s partnerskými festivaly jako např. Boskovice – festival pro židovskou čtvrť, Letní filmová škola Uherské Hradiště, Freedom fest, nebo Polské dny v Ostravě. Dramaturgové těchto festivalů si z účinkujících na Welcome scéně HS 2021 následně vyberou své favority, které osloví k účinkování na své akci. Jednu ze 14-ti kapel si tradičně vyberou také samotní organizátoři festivalu Hradecký slunovrat pro účinkování na hlavní scéně téhož festivalu v roce 2022.
Mediálními partnery Welcome scény 2021 jsou „Radio Proglas“, internetový hudební portál Frontman.cz. a nově také vydavatelství Indies Scope .
V pořadí 8. ročník festivalu Hradecký slunovrat se uskuteční ve dnech 24.–26. 6. 2021.

Sdílet na...
Kam dál?

» Konkurz kapel na Welcome scénu Hradeckého slunovratu 2019 (Ondřej Oborný)

» Hradecký slunovrat 2020 - konkurz kapel / Welcome scéna (Hradecký slunovrat)

» Hradecký slunovrat oznamuje Zrní i Ivu Bittovou a otevírá konkurz na Welcome scénu (Hradecký slunovrat)

» Vydrželi jsme a přinášíme vám výjimečný ročník Hradeckého slunovratu! (Václav Müller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib