gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

29.11.2017 Hradecký slunovrat oznamuje Zrní i Ivu Bittovou a otevírá konkurz na Welcome scénu (Hradecký slunovrat)    PDF Tisk Email
Festivaly

Již pátý ročník hudebního festivalu Hradecký slunovrat, konaný na zámku v Hradci nad Moravicí, se uskuteční ve dnech 29.–30. 6. 2018. Komplex dvou zámeckých staveb byl zvolen v anketě Národního památkového ústavu Nejpohádkovějším zámkem ČR a přímo pohádkově zní také vstup Hradeckého slunovratu na tuzemskou festivalovou scénu. Během pouhých čtyř let si získal značnou prestiž i divácký zájem.

Zámek Hradec nad Moravicí
Zámek Hradec nad Moravicí
foto: Milan Mainus

„Naše publikum rádo objevuje nová neznámá jména a jsme za to moc rádi.Typickým ohlasem letošní zimní verze bylo konstatování, že dotyčný divák ani jednu kapelu neznal, ale ze všech je nadšený. Této cesty se držíme samozřejmě nadále, přesto můžu konstatovat, že Hradecký slunovrat 2018 bude (v tom nejlepším slova smyslu) nejhvězdnější ze všech dosavadních ročníků,“ říká šéf festivalu Vašek Müller.

Organizátoři již začali s postupným odkrýváním programu a už teď je na co se těšit. Scénu na nádvoří Bílého zámku opanuje Iva Bittová s Vladimírem Václavkem, pod Bílou věží si diváci vychutnají koncert kladenské kapely Zrní. Pro tu hradečtí diváci nejčastěji hlasovali v anketách typu „Koho chcete na Hradeckém slunovratu slyšet“.

Hradecký slunovrat 2018
Hradecký slunovrat 2018

Úspěch jistě bude mít i kultovní bratislavská kapela Živé kvety nebo koncertní senzace letošního léta 1flfsoap. Sledujte facebookový profil festivalu, každé pondělí se dozvíte jméno dalšího interpreta, ještě jich mnoho přibude, a to nejen v hudební části programu. Velmi zajímavý program letos nabídne také diskuzní scéna. Festival bývá oceňován také za „vychytanou“ gastronomickou nabídku a chybět nebude ani již tradiční festivalové cuvée, vyrobené ve Vinařství Krásná hora.

Aktuálně nejdůležitější novinkou je však otevření konkurzu na oblíbenou „Open scénu“, která nově ponese název „Welcome scéna“. Nezmění se ovšem moderátor, tím bude opět člověk nadmíru povolaný, hudebního dramaturg Radia Proglas Milan Tesař .

Kapely a písničkáři se mohou hlásit prostřednictvím vyplněného přihlašovacího formuláře, dostupného na webu festivalu. http://hradeckyslunovrat.cz/info/open-scena/. Přihlášky můžete zasílat na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , a to až do 31. ledna. Následně bude pořadateli vybráno 14 kapel, které budou mít na festivalu Hradecký slunovrat 2018 jedinečnou možnost prezentovat svou tvorbu a užít si nezapomenutelnou festivalovou atmosféru spolu s návštěvníky.

„Loni byl zájem velký a ještě větší byla kvalita přihlášených kapel. Jednalo se o plnohodnotný a velmi kvalitně obsazený festival. Je zajímavé sledovat, jaké výstupy, přátelství nebo třeba koncerty mají základ právě v hraní na Open scéně,“ říká Ondra Oborný, šéf této části festivalu, a dodává: „V rámci konkurzu pro „Welcome scénu“ vítáme zástupce všech hudebních žánrů a na vaše přihlášky se velmi těšíme!“

Aktuálně si můžete zakoupit permanentky na Hradecký slunovrat 2018 za nejnižší cenu, včetně oblíbených množstevních slev. Pořadatelé také nabízejí možnost zakoupení speciálních vánočních dárkových poukazů pro vaše blízké.

Více se dozvíte na webu www.hradeckyslunovrat.cz 
a facebooku: https://www.facebook.com/hradeckyslunovrat/.
Událost na FB: https://www.facebook.com/events/132127420709515/
Vstupenky elektronicky za nejnižší vánoční cenu pořídíte zde: https://goout.net/cs/listky/hradecky-slunovrat-2018/xerb/

Hradecký slunovrat 2018, zámek Hradec nad Moravicí, 29.–30. 6. 2018


Sdílet na...
Kam dál?

» Začal konkurz kapel na Welcome scénu festivalu Hradecký slunovrat 2021! (FOLKtime.cz)

» Hradecký slunovrat 2020 - konkurz kapel / Welcome scéna (Hradecký slunovrat)

» Hradecký slunovrat: Dan Bárta & Illustratosphere, Zrní, Iva Bittová, Vltava i pocta Mechtildě Lichnovské (Hradecký slunovrat)

» Magdaléna Hájková z Hradeckého slunovratu: Nadšení je víc než milionový rozpočet. (Renáta Procházková)

» Konkurz kapel na Welcome scénu Hradeckého slunovratu 2019 (Ondřej Oborný)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib