gototop
08.10.2013 Jak hradečáci podlehli epidemii Epy de Mye (Jana Štěpánková)    Tisk
Fotoreportáže
První říjnovou neděli 6.10. se od 19:30 v rámci projektu FOLK ŽIJE! rozezněl folkem Country club Lucie v Hradci Králové. Hosté přijeli tentokrát z jižních Čech a nebyl to nikdo jiný než Epy de Mye. Kapela letos vystoupila i na velkém festivalu Rock for People, který je zaměřený žánrově jiným směrem. Myslím, že ale nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že jsem ráda, že Epy de Mye nepřestala objíždět i akce folkové a jednou z nich byl právě tento večer v Hradci Králové. Přilákala velké hejno lidí.
Epy de Mye
Epy de Mye
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye
Epy de Mye
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye
Epy de Mye
Foto: Petr Svoboda
Prvních pár minut se kapela s diváky vzájemně oťukávala, ale netrvalo dlouho a hlediště bývalého kina začalo dávat najevo, že se mu koncert více než velmi líbí. Některé písně si dokonce pobrukovalo s muzikanty, např. Nikdy neříkej nikdy.

Opět mě naskakovala husí kůže u písně Agnes. Mrazilo z ní až do morku kostí. Jak jsem zaslechla hovory kolem sebe, tak příchozí velmi chválili provedení písně Ring of Fire (původní verze z roku 1963) od Johnyho Cashe. Padly dokonce takové komentáře, že podání od Epy de Mye je lepší.

Epy de Mye - Mirek Vlasák
Epy de Mye - Mirek Vlasák
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye - Honza Přeslička
Epy de Mye - Honza Přeslička
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye - Lucka Vlasáková
Epy de Mye - Lucka Vlasáková
Foto: Petr Svoboda

Epy de Mye měla takový úspěch, že musela přidávat... Ne jednou, dvakrát, třikrát, ale dokonce hned šestkrát. Koncert trval přes 2 hodiny a měl neuvěřitelnou atmosféru. Pokud jste si nemohli vychutnat koncert osobně, část z něj si budete moct poslechnout v hodinovém pořadu všech regionálních stanicích Českého rozhlasu v rámci společného vysílání Studia NOC a to 16.10. od 20:00.

Jana Štěpánková

 

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib