gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.10.2013 Jak hradečáci podlehli epidemii Epy de Mye (Jana Štěpánková)    PDF Tisk Email
Fotoreportáže
První říjnovou neděli 6.10. se od 19:30 v rámci projektu FOLK ŽIJE! rozezněl folkem Country club Lucie v Hradci Králové. Hosté přijeli tentokrát z jižních Čech a nebyl to nikdo jiný než Epy de Mye. Kapela letos vystoupila i na velkém festivalu Rock for People, který je zaměřený žánrově jiným směrem. Myslím, že ale nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že jsem ráda, že Epy de Mye nepřestala objíždět i akce folkové a jednou z nich byl právě tento večer v Hradci Králové. Přilákala velké hejno lidí.
Epy de Mye
Epy de Mye
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye
Epy de Mye
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye
Epy de Mye
Foto: Petr Svoboda
Prvních pár minut se kapela s diváky vzájemně oťukávala, ale netrvalo dlouho a hlediště bývalého kina začalo dávat najevo, že se mu koncert více než velmi líbí. Některé písně si dokonce pobrukovalo s muzikanty, např. Nikdy neříkej nikdy.

Opět mě naskakovala husí kůže u písně Agnes. Mrazilo z ní až do morku kostí. Jak jsem zaslechla hovory kolem sebe, tak příchozí velmi chválili provedení písně Ring of Fire (původní verze z roku 1963) od Johnyho Cashe. Padly dokonce takové komentáře, že podání od Epy de Mye je lepší.

Epy de Mye - Mirek Vlasák
Epy de Mye - Mirek Vlasák
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye - Honza Přeslička
Epy de Mye - Honza Přeslička
Foto: Petr Svoboda
Epy de Mye - Lucka Vlasáková
Epy de Mye - Lucka Vlasáková
Foto: Petr Svoboda

Epy de Mye měla takový úspěch, že musela přidávat... Ne jednou, dvakrát, třikrát, ale dokonce hned šestkrát. Koncert trval přes 2 hodiny a měl neuvěřitelnou atmosféru. Pokud jste si nemohli vychutnat koncert osobně, část z něj si budete moct poslechnout v hodinovém pořadu všech regionálních stanicích Českého rozhlasu v rámci společného vysílání Studia NOC a to 16.10. od 20:00.

Jana Štěpánková

 

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib