gototop
30.03.2013 Roman Horký & Pozdní sběr (Pavla Hartmanová)    Tisk
PR
Ač jste zvyklí v blízkosti jména Roman Horký již třicet let číst především jméno skupiny Kamelot, Pozdní sběr není žádnou tiskovou chybou ani dílem potměšilého šotka. Roman Horký se totiž v loňském roce rozhodl podpořit FOLK ŽIJE!, jehož cílem je  přiblížovat žánr novým posluchačům a podporovat mladé a méně známé folkové zpěváky a skupiny. Proto se Roman spojil s jihomoravskou kapelou Pozdní sběr a natočil s ní album s názvem Na trati, které vychází v těchto dnech u vydavatelství EMI. Křest tohoto CD proběhne 12. dubna v 19:30 v brněnském KD Rubín. Zároveň od tohoto data startuje jejich společná koncertní šňůra po českých a moravských městech a festivalech. Z tohoto důvodu dochází i k částečnému omezení vystoupování skupiny Kamelot.
"Nápad natočit společné album přišel bez plánování jedné noci pod Chopokem, kde jsme společně s Romanem a partou vodáckých kamarádů seděli u ohně a hráli si pro potěšení písničky známé i neznámé. Když přišla řada na mě s přáním, abych zahrál některé své starší písničky, vzpomněl jsem si a pár takových zahrál. Tehdy poprvé mi Roman řekl: „Proč nejsou natočené? V závěru loňského roku, když jsme s Pozdním sběrem účastnili oslav 30. let Kamelotu v Lucerně, padlo rozhodnutí, že natočíme společnou desku. Starší dosud nevydané písničky jsem doplnil  novými, které jsem měl připravené pro Pozdní sběr a které jsme společně s Romanem přearanžovali. Při této práci jsme společně dotvořili další dvě písně. Hodinu duchů a titulní písničku našeho alba Na trati. Asi tím, že jsme byli v pracovní euforii, která nás opravdu bavila, napsal Roman dvě úplně nové aktuální písničky, kterými jsme album doplnili," říká Jura Pařez kapelník Pozdního sběru.
Kdo nechce čekat na brněnskou premiéru do 12.4. a chce slyšet písničky  z alba "Na trati"jako úplně první, musí přijet 7.4.2013 v 19:30 do Country Clubu Hradce Králové kam formace zavítá a vystoupí v předpremiéře pro  nový pořad Českého rozhlasu. Pořad bude je zařazen do společného vysílání Studia noc na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu a to vždy třetí středu v měsíci od 20:00.
Roman Horký a Pozdní sběr v Hradci Králové
Roman Horký a Pozdní sběr v Hradci Králové
Předpremiéra pro Český Rozhlas

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib