gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

26.04.2013 Marien se sborem Corale otevřou koncertní sezonu v Neratově (Ivan Kurtev)    PDF Tisk Email
PR

Folková skupina Marien z Pardubic, jedna z nejvýraznějších mladých skupin na české folkové scéně, chystá koncert v netradičním prostředí – vystoupí pod prosklenou střechou kostela v Neratově v Orlických horách. Ke společnému koncertování ji přizval sbor Corale Gymnázia Žamberk. Koncert proběhne v sobotu 4. května od 15 hodin v Neratově, vstupné je dobrovolné.

Skupina Marien je známá nejen díky svým autorským písním, ale i ze společných koncertů s Robertem Křesťanem, Spirituál Kvintetem, Jaroslavem Samsonem Lenkem a řadou dalších známých muzikantů. O kvalitě kapely svědčí i trojnásobné vítězství v Portě a cena Krteček z festivalu Zahrada. Corale je sbor s dvacetiletou tradicí, který vystupuje nejen v okolí rodného Žamberka, ale také v zahraničí. Na svém repertoáru má i kompletní Rockové oratorium Eversmiling liberty. Mezi členy sboru Corale patří i Zuzana Mimrová, která je zároveň novou zpěvačkou skupiny Marien a společné vystoupení se tedy samo nabízí.

Koncert nabídne nejen klasický repertoár obou skupin, ale jistě přinese i originální překvapení. Symbolicky také otevře neratovský kostel s prosklenou střechou a působivým strohým interiérem pro jarní koncertní sezonu – v Neratově se během roku koná celá řada koncertů, na letošní jaro chystají kromě Marien a Coralí třeba vystoupení pražského vokálního souboru Marika Singers, na léto pak například koncert skupiny Hradišťan.

Dobrovolné vstupné bude využito na další rozvoj Neratova. Od roku 1992 ho obnovuje místní občanské sdružení, které pečuje o lidi s postižením a opravuje kdysi zchátralý kostel a po roce 1948 vysídlenou ves.

Více na www.marien.cz, http://www.corale.cz a www.neratov.cz.

Místo konání

Autor: Zdenka Burešová, Neratov

 

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib