gototop
18.08.2014 Pernštejnská fortuna den pátý – Jiří Smrž s Dobrovodem, Malina Brothers, Žalman & Spol. a koncentrace výborných instrumentalistů. (Jana Štěpánková)    Tisk
Reportáže
JIří Smrž s Dobrovodem
JIří Smrž s Dobrovodem
FOTO: Ivan Krejza
Závěrečný den Pernštejnské fortuny byl konečně slunečný a nepoznamenala ho ani kapka deště. V neděli 17.8. od 19:30 vystoupili na nádvoří zámku v Pardubicích Jiří Smrž s Dobrovodem, Malina Brothers a Žalman & spol.

Večer byl zajímavý také tím, že se složení kapel prolínalo. S Jiřím Smržem hrál Petr Novotný, který se objevil už v odpoledním programu skapelou Žalozpěv a v samotném závěru v Žalmanově Spolu. Pavel Malina vystoupil s Malina Brothers, také setrval na scéně a pokračoval hned s Pavlem Žalmanem Lohonkou.
Program odstartoval Jiří Smrž s dobrovodem, písničkář ověnčený dvěma cenami Anděl. Z některých písní běhal mráz po zádech, např. z písně Pro Eržiku („Lásko, miluju tě strašně, ale nemám komu to říct.“)

Malina Brothers
Malina Brothers
foto: Ivan Krejza

Následoval blok kapely Malina Brothers, ve kterém sice převažovaly převzaté věci, ale o to větší zážitek bylo instrumentální podání. Bratři Malinové a Pavel Peroutka jsou známí především jako výborní muzikanti kapel Druhá tráva, Žalman a spol., Spirituál kvintet, Cop...
Finále patřilo skupině Žalman & spol. Z pódia to musela být hezká podívaná, když nádvoří zámku plné diváků začalo zpívat s muzikanty. Pernštejnskou fortunu snad ani nešlo zakončit lépe než písní o tom, že folk stále žije, která výborně shrnula všech pět dnů festivalu.

Žalman & Spol.
Žalman & Spol.
Foto: Ivan Krejza

Během odpoledních a večerních programů vystoupilo 24 kapel a vystřídaly se snad všechny možnosti počasí, na které si lze jen vzpomenout. Pernštejnská fortuna byla letos co se týče zážitků, počasí a hlavně muziky velmi pestrá.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Renata =o)   |Registered |20.08.2014 09:23:28
Velmi příjemný den,
jen bych doplnila, že 1. se prolínal i skvělý Miloš Dvořáček a 2. už ne Cop, ale Monogram...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib