gototop
20.12.2022 Cop ve Mlejně jako závdavek (Džexna)    Tisk
Fotoreportáž
Ve čtvrtek 15. prosince se v pražském Mlejně objevil plzeňský Cop. Fanouškům v našem hlavním městě koncert této bluegrassové legendy chyběl už hodně dlouho, není tedy divu, že byl plný dům!
Léta jsme byli zvyklí, že před Vánoci "dárek s modrou mašlí" rozbalovala dobrá duše Mlejna Maruška Amunka Navrátilová, jeho dlouholetá a dnes už bývalá dramaturgyně. Jenže, co naplat, ve Mlejně už není nic jako dřív. O vřelé a přátelské přivítání jsme ale nepřišli, postaral se o to bezprostředně a srdečně kapelník Copu Míša Leicht.
Předkapela spřízněná žánrem i rodinným poutem, skupina BlueGate s Ilon Leichtovou, několika léty prověřenými písněmi diváky uvedla do žánru, a pak už nastal čas Copu! Kapely, která příští rok oslaví již 45 let na scéně. A vy se už můžete začít těšit, narozeniny oslaví velkým výročním koncertem 20. listopadu v pražské Lucerně! 
Autorka fotografií Renata Králová ke své fotogalerii na facebooku napsala: "Neviděla jsem je opravdu dlouho a tak jsem se těšila. A bylo to báječné. Celý vyprodaný Mlejn zpíval Pár minut a večer utekl, ani nevím jak. Díky, byli jste skvělí!..."
Co k tomu dodat. Kromě starých dobrých hitů do nás pánové nahrnuli i novinky z letošního maxisinglu Jen si zavdej!. Slibný závdavek, k narozeninám chystají vydat celé album písní z posledních let.
Cop hraje již léta ve stejném obsazení, změnu jsem zaznamenala jen na postu basisty, kde výtečně tvrdí muziku Jan Šavel. Tak trochu mi pohyby připomíná dlouholetého basáka Zdeňka Fíka, kontinuita je navázána i vizuálně.
Byl to skvělý koncert, a co mě těší velice, že se Cop i po delší pauze předvedl v té nejlepší kondici. Na rozloučenou se kapely spojily, abychom si společně zazpívali, že "fajnovej čas nastal nám", tak ať to platí nejen na dny sváteční, ale i dny a týdny příští.
BlueGate - Petr Kříž a Petr Šístek
BlueGate - Petr Kříž a Petr Šístek
Jiří Plha Rybář
Jiří Plha Rybář
...a kapelnice Ilon Leichtová
...a kapelnice Ilon Leichtová
A pak už nastal čas Copu - Míša Leicht
A pak už nastal čas Copu - Míša Leicht
Martin Fridrich
Martin Fridrich
Jan Šavel
Jan Šavel
Petr Sláma
Petr Sláma
...a Jiří Vopava
...a Jiří Vopava
Jen si zavdej!
Jen si zavdej!
...fajnovej čas nastal nám...
...fajnovej čas nastal nám...
Foto: Renata Králová
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Nový klip Ryby, raci z připravovaného stejnojmenného alba Mirka Kemela (Indies Scope)

» Padlej anděl, ale vysoko letící (Miloš Keller)

» Teorie dospělosti písničkáře Cermaque (Indies Scope)

» Šídlovák Oupn Ér 2013 (Karel Krakonoš Kyncl)

» Plzeňský Cop v Uhříněvsi (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib