gototop
26.08.2010 Notování vás zve do Music City (Rada Notování)    Tisk
PR

Jen jeden den nás dělí od konce prázdnin a pouze tři od začátku nového, již osmého ročníku soutěže Notování, který odstartuje 2. září 2010 v sále Music Hall v 1. poschodí obchodu hudebními nástroji a příslušenstvím Music City v Praze 9, Ocelářská 937/39, jen 200 m od stanice metra B Českomoravská (přesnější popis cesty zde). Začátek programu je tradičně v 19.30, i v novém působišti se nám podařilo udržet jako pravidelné dny pro Notování první čtvrtky v měsíci.

Hudbanda 2010
Hudbanda 2010
foto: Jiří Šámal st.

Stejně jako předchozí ročníky má i nastávající osmý do soutěže napevno zapsaných šestatřicet formací (více jich ročník ani nepojme) a dohodou i řadu náhradníků. Z šestatřiceti soutěžících je pouze dvanáct z Prahy, ostatní budou do Music City cestovat z různých směrů a vzdáleností. Vedle této historicky největší účasti mimopražských došlo i k největší výměně soutěžících oproti předchozím ročníkům. Pouze jedenáct formací soutěží již prošlo, zbývajících pětadvacet jsou v Notování nováčky… 2. září si v Music City zasoutěží prvních šest přihlášených. Ze severu Čech přijede zkušená děčínská folkrocková kapela Vomiště*, ostatní přespolní budou cestovat do Prahy z východní strany. Úplně nejdál ze všech to tentokrát má věkovým průměrem nejmladší účastník večera, folkový Věneband z Litomyšle. Další dva folkové soubory dorazí z měst takřka sousedících. Budou to duo Surikhata* z Nymburka a skupina Lážo Plážo z Lysé nad Labem. Prahu bude v 1. základním kole Notování reprezentovat písničkář Jára Novák a bluegrassová kapela Twisted Timber. (Hvězdička za názvem označuje ty, kteří již u nás soutěžili.) Zajímá-li vás, kdo bude soutěžit v dalších základních kolech, dozvíte se to z rozpisu VIII. ročníku zde.

Stejně jako v předchozích letech bude mít každý večer Notování i svého hosta. Prvním v novém ročníku bude 2. září skupina Hudbanda z Prčanic. Pamětníci předchozích ročníků si ji pamatují jako od začátku zajímavé folkové původně trio, posléze duo. Od začátku roku 2010 je Hudbanda ještě zajímavějším folkrockovým kvartetem. A že si v Notování už nezasoutěží, víme od konce loňského jara, kdy jsme její kapelnici Rejku Balcarovou vlákali do Rady Notování. O to víc se těšíme, že její kapelu uvítáme jako hosta! Díky tomu, že je Rejka členkou RN víme, že Hudbanda před necelým měsícem nahrála blíže neurčený počet písniček, ale víc Rejka nepověděla ani nám. Takže nebudeme předbíhat událostem malováním vzdušných zámků… Zajímá-li někoho, kdo bude hostem v dalších večerech Notování, i to se může dozvědět z výše zmiňovaného rozpisu VIII. ročníku.

V souvislosti se změnou scény připomínáme, že jsme před rokem, po šesti letech pořádání soutěže v dnes již neexistujícím P-klubu Trojická, odešli za lepším do klubu Kocour v Divadle Gong. A byli jsme tam velmi spokojeni. Stalo se ale, že provozovatel scény, KD Praha 9, připravuje reorganizaci svého chodu a vzhledem k nastávajícím změnám by nebyl s to zaručit pro celý nastávající ročník pravidelné termíny. Proto jsme s radostí přijali pozvání do prostor firmy Music City,  která podpořila minulý ročník Notování hodnotnými cenami pro vítěze a finalisty (viz zde). Do nového prostředí s námi přechází i kompletní parta zajišťující chod soutěže, včetně zvukařů agentury Speed of sound (dříve Kubahudba) Kuby Moravce - Bleska a Vojty Samohela, a my věříme, že tam bude muzikantům, divákům i nám, pořadatelům, hodně dobře. Přijdete-li se do Music Hall přesvědčit, zda máme pravdu, hned 2. září, budeme velmi potěšeni. A muzikanti s námi!


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib