gototop
02.01.2012 Páté základní kolo Notování bude již tento čtvrtek (Rada Notování)    Tisk
PR
Již po devět let patří jeden z prvních večerů roku písničkové soutěži Notování a nejinak tomu bude i letos. Předposlední základní kolo ročníku číslovaného devítkou se uskuteční ve čtvrtek 5. ledna 2012 od 19:30 v Music City Clubu, v patře budovy obchodu hudebními nástroji Music City v Ocelářské č. 39 (podrobný popis cesty zde).

Polovinu soutěžní sestavy tohoto kola tvoří zkušenější harcovníci z předchozích ročníků, zbývající tři jsou pak v Notování nováčky. Soutěžící se sjedou z celé republiky od východu po západ. Skupina Radim Flender & spol. se zúčastnila již minulého ročníku, skupinu Sedm nedostatečných ze Starého Plzence jsme v Notování uvítali nejen loni, ale i předloni, a nejzkušenějším borcem tohoto večera je písničkář Standa Haláček z Kostelní Lhoty u Sadské, který bude soutěžit v Notování již pátým rokem za sebou, přičemž v minulém ročníku se probojoval do semifinále.
Alasdair Bouch (vpravo)
Alasdair Bouch (vpravo)
foto: Alla Velts
Nováčkem soutěže je písničkář Balú, který přijede z dálného východu naší malé země - z Uherského Hradiště. Geografickým protipólem z divokého a krušného západu mu bude skupina DRC z Ostrova nad Ohří. Třetím nováčkem Notování je loni na Portě úspěšné duo Vasilův Rubáš, které to má do Music City stejně blízko jako formace Radima Flendera - jsou z Prahy.

První Notování roku 2012 je vedle svých soutěžících pozoruhodné i tím, že host večera by měl být úplně poprvé ze zahraničí. Bude jím britský zpěvák a skladatel Alasdair Bouch, který žije již několik let v Praze. Svému osobitému emotivnímu stylu říká confessional blues a přiznává, že v něm lze najít i stopy folku, soulu a dalších hudebních proudů. Přibližně před dvěma lety zde vydal svoje autorské album First Person Singular, které prodává při svých četných vystoupeních nejen v pražských klubech a kavárnách. Vloni koncertoval např. v Polsku a koncem roku ho hned třikrát uvítala Olomouc. Bylo to v rámci dvou moravských miniturné, při nichž hrál také ve Valašském Meziřící, ve Štramberku a v Mohelnici.

Přesto, že web Notování v posledních dnech trpí informačním deficitem, velice se na vaši letošní první návštěvu Notování těšíme. Odmlka stránek je zapříčiněna tím, že jejich webmasterka, členka Rady Notování a naše kamarádka Rejka Balcarová po Vánocích uvízla v nemocnici a není, kdo by se stránkami mohl pracovat. Po dobu, kdy nebudou naše stránky v řádném provozu, sledujte naše zpravodajství zde, na stránkách FOLKtimu! Děkujeme vám, Rejce přejeme brzké uzdravení a všem pevné zdraví a samé radostné zážitky v novém roce 2012.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib