gototop
27.12.2017 Notování minule (7. prosince) a příště (4. ledna) (Karel Vidimský - Cimbura)    Tisk
PR

Přesto, že únor je měsíc nejkratší, nejrychleji utíká prosinec, všimli jste si toho? Tak rychle k rekapitulaci výsledků minulého, 4. základního kola a k pozvánce na 5. kolo jubilejního XV. ročníku Notování.

Koncovou lampu, 6. místo diváckého pořadí 4. kola si 7. prosince odnesl Vilém Roubíček & Phistones, ve skutečnosti písničkář bez spoluhráčů. V pohodovém vystoupení představil své dvojjazyčné písně a nasbíral za ně 20 bodů za písničky a 1 preferenční hlas. Přesto to nebylo slabé vystoupení. Taková v tomto kole, ba dalo by se říci, že v tomto ročníku, chybí. Resp. nejsou a buďme za to rádi!

Libor Heřman + Bára Plachá + Honza Kopf = McBerds
Libor Heřman + Bára Plachá + Honza Kopf = McBerds
foto: Jirka Esser
Ondra Fixmer, písničkář ze Stříbrné Skalice, vyvážil své drobné interpretační nedostatky příjemným vystupováním a zajímavými písničkami. Za to vše ukořistil 5. místo s 29 body a 2 preferenčními hlasy.
Již tradiční účastník Notování Pavel Kohn, který nám zůstal věrný i potom, co v Praze dostudoval a vrátil se do rodné Ostravy, mile překvapil dvěma novinkami, protestsongy Až úsvit zazáří a Sklenice vodky a především ony mu vydobyly 4. místo, 30 bodů a 3 preference od diváků.
Českobudějovické trio McBerds konzervatoří vzdělaných hudebníků, kteří vedle svého frakového řemesla hrají jako buskeři různorodou, jazzem říznutou folklorní muziku. Jejich výborně zahrané vystoupení bylo pro mnohé neočekávaným a velmi milým závanem čehosi méně obvyklého. Přineslo jim 3. místo se 44 diváckými body a 4 preferenčními hlasy.
2/5 na Lážo Plážo s novou zpěvačkou Klárkou Melčákovou
2/5 na Lážo Plážo s novou zpěvačkou Klárkou Melčákovou
foto: Jirka Esser
Úraz kapelníka loni donutil libereckou skupinu Větrno odstoupit ze semifinále a tím i z celého ročníku. Zahráli dobře a při troše štěstí je v semifinále tohoto ročníku uvidíme. Rozhodne o tom sice až celkové pořadí po 6. kole, ale 47 bodů za písničky (z nichž Listopad a Vlnách obsadily 4. až 5. místo) a 5 preferencí, které jim vynesly u diváků 2. místo, dost napovídají.
Fanfáru za 1. místo si zaslouží tradiční účastnice Notování, skupina Lážo Plážo z Lysé n./L., jež letos naskočila do soutěže až jako náhradník. Loni jsme ji viděli v základním kole, v semifinále i ve finále, letos zatím v základním kole. Zvláštností těchto čtyř vystoupení je, že je kapela hrála pokaždé v jiné sestavě. A přesto vždycky velmi dobře!
Hostující skupina Pranic, s kytarou frontman Ondřej Halama
Hostující skupina Pranic, s kytarou frontman Ondřej Halama
foto: Jirka Esser
Když v r. 2011 Lážáci v Notování vystoupili poprvé, byly představiteli slušného nadstandardu. A to jim zůstávalo, dokud na ně nedolehl, skoro již před třemi lety, čas radikálních přestaveb, který je šťastně vynesl vzhůru. Hodně vzhůru! Ve 4. kole k 60 bodům, k písním Pápěří, Eskymák a Autumn Leaves na 1. až 3. místě toho večera, k 8 preferencím a k vítězství…

Na závěr povídání o 4. kole sluší se poděkovat za vynikající výkon a skvělé písničky kapelníka Ondřeje Halamy hostující skupině Pranic, která večer uzavírala. I tyto někdejší účastníky Notování (III. a IV. ročník) změny v obsazení výrazně posunuly dopředu a jejich vystoupení překonalo všechna očekávání.

 

–-------------------------------------------------------------------------------------

Za dveřmi je Nový rok a hned za ním, 4. ledna 2018, vypukne v 19:30 v pražském Music City Pointu http://www.notovani.cz/kudy-music-city/ 5. základní kolo jubilejního XV. ročníku Notování. Soutěžit v něm budou tři pražské formace a tři budou muset cestou k nám překročit Českomoravskou vrchovinu. Prahu bude reprezentovat nová formace zkušených muzikantů Dušan je tu Jakodoma Band, folková skupina Kalypso a rockband Inženýr Vladimír, u nás jako obvykle zastoupený kapelníkem Vladimírem Mikulkou. Z Moravy tentokrát přijedou rodilý Kolíňák – písničkář z Brna Petr Kovač, duo Melda & spol. z Boskovic a jejich, z hlediska Prahy, v podstatě sousedi, skupina Noaco z Litovle. Poslední dva jmenovaní soutěžící jsou v Notování nováčky. V ostatních formacích hrají muzikanti, kteří ho již „ochutnali“, byť většinou v jiných sestavách.

Tereza a Dan Švecovi při jednom z posledních pražských vystoupení v říjnu 2015 (záběr pokazil Cimbura)
Tereza a Dan Švecovi při jednom z posledních pražských vystoupení v říjnu 2015 (záběr pokazil Cimbura)
foto: Petr Vymětal
Zlatým hřebem večera bývá host. Tentokrát jím bude Tereza Švecová - Terčová, která jako písničkářka zvítězila ve II. ročníku Notování (2004/2005), kterého se zúčastnila i jako členka skupiny Fregata. Terezka vystoupí spolu se svým spoluhráčem a manželem Danem Švecem, členem někdejších kapel Triumvirát a Růže v trní, které se zúčastňovaly Notování rovněž v jeho počátečních ročnících… Terezka je rodem z Tachova, Dan z Prahy, ale hrát do Notování přijedou z Mariánských Lázní, kde dnes žijí. A stejně jako ostatní muzikanti a lidi okolo soutěže, o jejímž výsledku rozhoduje především vaše hlasování, se na vás moc těší!

Více informací o Notování najdete na http://www.notovani.cz
a na https://www.facebook.com/groups/130783622398/.

 

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Notování minule (2. listopadu) a příště (7. prosince) (Karel Vidimský - Cimbura)

» Notování minule (4. ledna) a příště (1. února) (Karel Vidimský - Cimbura)

» Notování minule (7. září) a příště (5. října) (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib