gototop
15.05.2023 Květnové Notování (Miloš Keller)    Tisk
Reportáže
Tereza Rychecká
Tereza Rychecká
foto: Renata Králová
Čtvrté základní kolo Notování proběhlo v obvyklém termínu, tedy první čtvrtek v měsíci, 4. května 2023, a na obvyklém místě, tedy v sále prodejny hudebních nástrojů Music City. A tady je pár mých postřehů:
Úvodní skupina Hackaton, pánové byli trochu jednotvárně pesimisticky melodramatičtí, místy až apokalypticky bojovní, jedno jestli zpívali o Římu, lese, ambulanci nebo zimě. Faktem je, že texty měly hlavu a patu a sem tam i nějaké poselství, ale já holt svět vidím růžověji. Měli příjemné barevné klávesy a nejvíc pobavili, když moderátorka Bublina vystřídala všechny možné podoby jejich názvu – Hackaton, Hekaton, Hakaton a nevím co ještě.
Planeta Anna
Planeta Anna
foto: Renata Králová
Cispol
, nastupující po nich, působil daleko méně výrazně až mdle, ani dobrá flétna to nezachránila. Slyšel jsem už i lepší texty Kuby Moravce. Tak nějak proplynuly. Tady zase trošku pobavil zvukař, který nějak nestíhal střídání zpěvaček.
Tereza Rychecká je přesně případ, kterým na Portě říkáme: „Hrajte, hrajte, hrajte, choďte do soutěží a za 10 let v nich začnete bodovat.“ Jenže má hodně kamarádů a kamarádek (organizačně je tedy schopná) a proto hlasování dopadlo, jak dopadlo (viz na webu Notování). Zbytečně moc hovořila, místy než písnička to byla deklamace s ukulelem. Indiánská holka byla až morbidní, ale budiž. V Jaru nebo Bouřce se projevovala spíš ještě holčičí naivita. Pokud zpívala, poměrně neoprávněně zvyšovala hlas až do nepříjemných vibrací.
Michal Vaněk
Michal Vaněk
foto: Renata Králová
Už jsem si pomalu hledal provaz a větev, ale druhá polovina to vylepšila. Planeta Anna předvedla nápaditou a barevnou muziku, výborně jim to šlapalo, rytmika na jedničku.
Následující Sejfy vyvolaly příjemnou atmosféru osmdesátek, kdy folk byl folkem a ne experimentální platformou. Hráli písničky Vaška Nedomy s příslušnou autenticitou. Vcelku chápu, že jiné posluchače než pamětníky moc neoslovili, ale je to škoda. Držím jim palce.
Jan Řepka
Jan Řepka
foto: Renata Králová
Nu, a nakonec sólista na klávesy – Michal Vaněk. Trošku jakoby zabrousil do šansonu, ale udržel si folkovou bezprostřednost a přehlednost písní. Vcelku jednoduchá muzika, ale působivě podaná. Další z možných barev folku.
Hostem byl Honza Řepka a předvedl celou škálu svých repertoárových možností. Mani Matter by z něj měl radost. A jelikož jsem ho dlouho neslyšel, ocenil jsem i barvu hlasu, opět posunutou kvalitativně výše. Podobně dobrý pocit jsem měl na Notování před časem i z Honzy Jíchy, to jen tak pro srovnání.

Sdílet na...
Kam dál?

» Notování s Jirkou Muchou & Janou Balejovou (Karel Vidimský - Cimbura)

» Večer nesplněných přání (Miloš Keller)

» Notování zná letošní semifinalisty (Belmondo)

» Kdo, jak a proč se dostal do 2. semifinále Notování (Rada Notování)

» Notování - soutěž takřka mezinárodní! (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Anonymní   |185.115.9.xxx |27.06.2023 14:33:47
Notování---Ahoj jak říkáš dneska je folk experimentální platformou a ze mě se stává jedna velká Divizna a nestačim se divit co se to s muzikou děje.Ponka

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib