gototop
22.04.2014 Notování 3. dubna 2014, jaké bylo... (Rada Notování)    Tisk
Zajímavosti

Letošní májové svátky posunuly první pracovní čtvrtek v měsíci, tj. termín třetího semifinále Notování, až na 15. květen. A to je ještě hodně dlouhá doba. Proto jsme se rekapitulaci druhého semifinále rozhodli zveřejnit už teď a na třetí vás pozveme samostatnou pozvánkou o něco později. Autorem poznámek o vystoupení jednotlivých soutěžících je tentokrát zakládající člen Rady Notování a (spolu s Bublinou) dramaturg a moderátor soutěže Milan Plch – Bemondo.

Disneyband
Disneyband
foto: Maika Kocumová

5. místo: Hubertus - Uničov, 54 body; 11 preferenčních hlasů
Belmondo: Přijdou mi hodně countryoví, byť zní v muzice více motivů. Countryoví ve smyslu lidoví. Nehrají si na intelektuálně silnou muziku, chtějí bavit posluchače, což se jim daří (hlasování ostatně ukázalo, že ač je kapela až z Uničova, měla v pražském hledišti slušnou podporu). Srovnání s folkovou špičkou je ale těžké, neb chybiček se objevuje vícero… Zajímavé nápady byly v textech se zvířecí tematikou…
Instrumentálně a vokálně s výkyvy.

4. místo: Quaoar - Praha, 55 bodů; 5 preferenčních hlasů
Belmondo: Pryč jsou dávné výhrady. Děvčata dozrála do neuvěřitelné kondice. Vynikající kytary, stále lepší vlastní tvorba, skvěle k sobě ladící hlasy a zvládnuté rozdělení textů, dynamický projev. Výborně předané, moc hezky se poslouchalo.

3. místo: Disneyband - Liberec, 59 bodů; 8 preferenčních hlasů
Belmondo: Profesionální úroveň. Zkušení muzikanti Martin Kadlec (v tomto případě i autor) a Marek Štulír. A ač by věk Aničky Drábkové tomu nemusel odpovídat, tak se mezi nimi vůbec neztrácí. Naopak, její projev dává písničkám další rozměr. Tento Disneyband je pro mne nejjedlejší.

2. místo: Čáry Máry - Plzeň, 89 bodů, z toho po 24 bodech za písničky Herci a Mávnutí křídla na 4. - 5. místě v soutěži písniček; 10 preferenčních hlasů
Belmondo: Muzika postavená na příjemných vokálech a zajímavých písničkách. Tentokrát neměli zcela svůj den,

Čáry máry
Čáry máry
foto: Petr Vymětal
dokážou dát určitě mnohem víc. Nedokázali mě udržet v napětí. Chce to jen hrát, hrát, hrát… Mají na to.

1. místo: Alternativa - Plzeň, 111 bodů - z toho 29 bodů za písničku Lampa na 3. místě, 30 bodů za písničku Hanging rock na 2. místě a 31 bod za písničku Tel Aviv na 1. místě v soutěži písniček; 12 preferenčních hlasů
Belmondo: Další moc a moc příjemný poslech. Melodická pohodová muzika s dobrými texty. Hanging Rock i Tel Aviv – skutečné třešničky na dortu. A mimochodem, kdo ze soutěžících si dovolí zahrát v semifinále čtyři jiné písničky než v základním kole? A hlavně dobře zahrát!

Hostem večera byla tentokrát legenda konce minulého století, skupina Corpus Delicti, která se loňského roku po několikaleté pauze vrátila na scénu. Vrátila se ve třech a v posledních týdnech se rozrostla na pět (někdy i šest) hudebníků a v pěti vystoupila i u nás. Obdivuhodný a přitom velice spontánní muzikantský výkon, který Corpus Delicti předvedli se asi sotva dá zachytit slovy. Nejlepší bude, když se sami vypravíte na jejich koncert a dopřejete si poctivou porci živé corpusácké muziky. V Praze kapela koncertuje pravidelně jednou měsíčně v hudební kavárně Carpe Diem, ale vyjíždí i jinam, nemluvě o tom, že je před námi celá sezóna festivalů pod širým nebem…

Na letní festivaly, ale i na různé klubové scény vedou různé cestičky. Jednou z nich je i Notování. Naši finalisté se často objevují ve festivalových programech a víme, že na Notování byla sjednána již slušná řádka společných vystoupení formací, které se u nás seznámily. Muzikanty, které by „pěšinka Notování“ zajímala, upozorňujeme, že nás o svém zájmu mohou informovat podle návodu na našich stránkách.

Alternativa
Alternativa
foto: Petr Vymětal

Sdílet na...
Kam dál?

» Řeč o Notování s Hoblinou, pěti esy a jedním žolíkem (Karel Vidimský - Cimbura)

» Notování v květnu (Miloš Keller)

» Alternativa a Tata Mia v Hifi klubu! (Krakonoš)

» Notování tak trochu s internetem, tak trochu s mobilem (Cimbura)

» Notování minule (1. března) a příště (5. dubna) (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib