gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

31.10.2011 Třetí základní kolo Notování bude již tento čtvrtek! (Rada Notování)    PDF Tisk Email
PR
Třetí základní kolo Notování je přede dveřmi! Proběhne ve čtvrtek 3. listopadu 2011 od 19:30 hod. v klubu Kocour v Divadle GONG, Sokolovská 191 - Praha 9, který je soutěži výjimečným exilem pro toto kolo. Přesto, že na exilové scéně, nabízí vám Notování nejplnohodnotnější program, jaký dovede. Ostatně, posuďte sami:
V soutěži nastoupí dva nováčci Notování - skupina  Standa Čermák & Dreams z Prahy a duo Jiří Mucha & Jana Balejová z Plzně - a čtyři formace, které už mají s naší soutěží své zkušenosti. Bude to skupina Růže v trní rovněž z Plzně, novoborský písničkář Michal Vaněk a skupiny Veget z Prahy a Věneband z Litomyšle.
Milým hostem 3. základního kola bude ostravský bluesman Pepa Streichl. V Notování bude hostovat již podruhé. Poprvé jsme ho uvítali ve finále šestého ročníku v červnu 2009, na scéně někdejšího P-klubu Trojická, v době, kdy se naše soutěž ještě jmenovala Notování pod Vyšehradem. O jeho vystoupení se na FOLKtimu tenkrát psalo v článku Notování obrazem a slovem - finále VI. ročníku následující: „Host finále Pepa Streichl si pozval jako spoluvystupujícího kolegu z Jamajzu (a polovinu v tomto ročníku soutěžících Svitků) klarinetistu Jiřího Svítka. Shodou okolností se sešlo v Trojické několik diváků, kteří Pepu v poslední době viděli několikrát a jednoznačně se shodli, že jeho půlhodinový recitál s Jirkou Svítkem byl snad nejlepším vystoupením, které za poslední měsíce Pepa měl!“ Tolik citace. Od té doby se v Pepově životě dost změnilo, byť se to na první pohled nezdá. Přišla i chvíle, kdy se Pepa obával, že vinou podlomeného zdraví končí nejen jeho umělecká kariéra. Nakonec, šťastným spojením jeho lásky k životu, vůle žit a hrát a současné medicíny se podařil zázrak a odchod ze scény se smrskl na několikatýdenní, sotva postřehnutelnou pauzu. V současné době pilně koncertuje po celé republice, jezdí hrát do Polska a kdekoliv se rád potkává se svým pražským kamarádem, klarinetistou Jirkou Svítkem, kterého uvidíme po Pepově boku i 3. listopadu v klubu Kocour.
Jako malou ochutnávku tohoto kola Notování nabízíme písničku Pepy Straichla Ještě se mi nechce, jejíž záznam je zároveň vzpomínkou na bývalý hudební krámek a klub U Náčelníka.

Sdílet na...
Kam dál?

» Poprvé z Notování (Miloš Keller)

» Výsledky 2. semifinále VIII. ročníku Notování (Rada Notování)

» Soutěž o vstupenky na finále Notování (FOLKtime.cz)

» IX. ročník Notování vstupuje do druhé etapy (Rada Notování)

» Notování 6. března 2014 a taky před měsícem (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib