gototop
21.11.2022 Mladá zpěvačka Andrea Šulcová vydává debutové album (Animal Music)    Tisk
Novinky
Mladá zpěvačka Andrea Šulcová vydává 25. listopadu 2022 debutové autorské album Opportunities. Její suverénní hlasový projev a autorský rukopis jdou ruku v ruce s tím nejlepším ze současného amerického písničkářství. Ve dvanácti vlastních anglicky psaných písních se mísí vlivy současného folku i popu. Producentem alba je Petr Ostrouchov a členy kapely jsou spolu s ním muzikanti z okruhu Blue Shadows – kytarista Josef Štěpánek, basisté Jaromír Honzák a Matěj Belko, bubeník Martin Novák a pianista Vít Křišťan, kteří se podíleli na nedávných albech Vladimíra Mišíka nebo Mirka Kemela a z nichž někteří jsou též členy Andreiny koncertní kapely. Ve svých písních Andrea reflektuje velmi osobní a intimní prožitky z posledních čtyř let svého života, během nichž překonala vážnou nemoc a na delší dobu musela pozastavit svoji profesní činnost. “Album je přirozeným vyústěním období, kdy se potřeby člověka sníží na úplné minimum, kdy se rodina i přátelé dokáží semknout, poskytnout láskyplnou náruč a kdy v sobě člověk začne zcela přirozeně a nerušeně objevovat to, co by v hloubi duše opravdu chtěl.”, říká o vzniku svých písní.
Andrea Šulcová
Andrea Šulcová
archiv
Andrea se na vlastní písňovou tvorbu soustředila poté, co absolvovala jazzová studia v Praze i v Grazu a na hudební scéně se etablovala jako vyhledávaná flétnistka (Concept Art Orchestra). Svým způsobem se tak vrátila do dětství a plní si své dávné sny: “Jako malá jsem denně zpívala a hrála na flétnu i na kytaru. Měla jsem doma dokonce mikrofon připevněný k psacímu stolu a podomácku vyrobené kombo. Učila jsem se písně od Dixie Chicks, Allisson Krauss nebo Norah Jones. Psala jsem si někdy i vlastní písně. Kromě jediné účasti v soutěži písničkářů Folkový kvítek (získala jsem druhé místo) jsem ale neměla potřebu s tím chodit na veřejnost a nemyslela jsem si, že by to někoho mohlo zajímat. Touha psát a hrát své písně lidem přišla až s nabytými zkušenostmi. Zjistila jsem, že je to něco, co mě dokáže obrovsky naplnit entuziasmem a opravdovou, až dětskou radostí. A když přichází odezva a zájem od lidí okolo mě – ať už z řad kolegů muzikantů nebo z publika, je to nádherný bonus a nepopsatelně všeobjímající pocit.”
Témata spojená s nacházením životních hodnot skrze přelomové životní období předává Andrea Šulcová ve svých písních upřímně a přímočaře, avšak způsobem optimistickým a radostným. Dojem, že posloucháme písně, které jsou nám důvěrně blízké a jejichž melodie utkví po prvním poslechu, dokládá její výjimečné pěvecké kvality a songwriterský talent. Tým zkušených hudebníků, který ji na albu doprovází, představuje tuzemskou špičku s citem pro styl. Písně získaly život jejich společným aranžérským přispěním přímo ve studiu, stejně, jak podobně složená kapela přispěla k posledním dvěma albům Vladimíra Mišíka.
Album Opportunities vychází v pátek 25. listopadu 2022 na CD a digitálně. Koncertní křest v doprovodu všech hudebníků, kteří se na albu podíleli, se koná 28. listopadu 2022 v pražském klubu Jazz Dock.
Nahrávka, mix a mastering alba proběhly ve studiu Sono Records Doupě v období mezi únorem a říjnem 2022 ve spolupráci se zvukovými mistry Milanem Cimfem, Adamem Karlíkem a Pavlem Karlíkem. Autorem grafického designu obalu je Tomáš Trnobranský ze Studia Najbrt, autorkou fotografií je Julie Vrabelová. Album vychází na CD a ve formě digitálního downloadu i streamu na běžných streamovacích platformách v distribuci společnosti Supraphon. V prodeji bude také ve vlastním e-shopu vydavatelství Animal Music na www.animalmusic.cz. Album vychází s podporou grantu hlavního města Prahy v rámci Edice Animal Music 2022, Ochranného svazku autorského a mecenášů pana Romana Bělora a pana Jana Školníka.
Andrea Šulcová - Opportunities
Andrea Šulcová: Opportunities
Vydavatel: Animal Music
Vydáno: 2022
Seznam písní: You Always Say • Opportunities • I’m Grateful • It’s Not the End • When You’re So Far Away • Piece of Wood • The Perfect Place to Live • Like the Stars • Suddenly I Looked at You with Different Eyes • Wake Up Call • Lose and Get • Nobody Knows


Andrea Šulcová je zpěvačka, songwriterka a flétnistka působící v oblasti folku, bluegrassu, akustického popu a jazzu. Narodila se v roce 1991 v Náchodě, kde vyrůstala obklopená hudbou a přírodou. Po ukončení Konzervatoře Jaroslava Ježka studovala na jazzové katedře Kunstuniversität v rakouském Grazu jako první flétnistka vůbec. Od roku 2015 je Andrea členkou jazzového orchestru Concept Art Orchestra jako flétnistka a zároveň je součástí jeho managementu spolu se Štěpánkou Balcarovou. V minulosti působila tři roky v kapele Vesna (flétny, zpěv), vystupovala jako host mimo jiné také s Pavlem Bobkem, kterému natočila vokály na jeho poslední CD. Dlouhodobě spolupracuje s Pepou Malinou – houslistou a kytaristou rodinné kapely Malina Brothers. Během zahraničních studií vystupovala s četnými jazzovými formacemi po celé Evropě (např. Nicole Johänntgen, Balázs Balogh, Grazias, Luboš Soukup). V roce 2018 musela svoji hudební činnost pozastavit kvůli vážným zdravotním problémům. V roce 2020 se začala naplno věnovat sólové tvorbě a zpěvu, vydávat singly a videoklipy ve spolupráci s pianistou Vítem Křišťanem nebo basistou Robertem Balzarem. V listopadu 2021 vydala sólové EP Nobody Knows o šesti písních, z nichž tři se nyní objevují v nových aranžích na albu Opportunities. V současnosti působí mezi Drážďany a Prahou jako muzikantka na volné noze a učitelka hudby.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib