gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.11.2002 Poetické domino - první POKROCILÁ HRA! (Jarda Síbrt)    PDF Tisk Email
Novinky

Dnešním dnem se rozšiřuje Poetické domino o novou verzi hry, která by ho měla zpestřit tím, že značně rozšíří jeho možnosti a nabídne alternativy pro ty, kteří si ho více chtějí utvářet k obrazu svému. Tato verze je nazvána "pokročilou" neboť oč je svobodnější, tím je náročnější a předpokládá se v ní spíše účast již pokročilých autorů. Začátečníkům je určena stále běžící verze hry, kterou pro odlišení nazýváme "jednoduchou", neboť má předem danou strukturu předepsaným rýmováním.

Nová, pokročilá verze se filozofií více blíží skutečnému dominu a od dosavadní verze se liší především volitelností u věcí, které byly dosud předepsány. Jedná se zejména o strukturu (počet veršů a slabik), kterou je třeba dodržet jen v první části příspěvku (příjmu), tak aby odpovídala předchozímu odpalu. V druhé části příspěvku (odpalu) už je možné zvolit strukturu vlastní. Další zásadní změnou je libovolně volitelné rýmování, které na konkrétní zakončení veršů není předepsáno. Hráč si tedy sám určuje, jak chce rýmovat a může si tak regulovat i náročnost daného kola.

Všem čtenářům a zejména dosavadním hráčům Domina si tedy dovolujeme nabídnout tuto lahůdku a zároveň je žádáme, aby si důkladně prostudovali pravidla nové hry, dříve než se rozhodnou reagovat na výkop.

Vyšší náročnosti hry pokročilé bude odpovídat i interval jednotlivých kol, který bude minimálně čtrnáctidenní, případně i delší. Naopak u hry jednoduché bychom rádi zachovali interval týdenní.

Těšíme se na Vaše první příspěvky v nové hře.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
huhu  - Re: Poetické domino ­ první POKROČILÁ HRA!   |213.220.211.xxx |21.08.2005 00:20:00
jk

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib