gototop
11.08.2021 Prázdniny v Telči vrcholí (FOLKtime.cz)    Tisk
Pozvánky
Už několik vyprodaných koncertů má za sebou 39. ročník festivalu Prázdniny v Telči. V druhém týdnu pořadatelé nabízejí výjimečné koncerty Radůzy, Roberta Křestana a Michala Pavlíčka nebo legendárních Poutníků. Poslední víkend se také naplno rozjede víkendová scéna na Panském dvoře v Telči, kde vystoupí Mňága & Žďorp, Tata Bojs a Cirk La Putyka.
„Nemůžeme uvěřit, že už je víc než polovina festivalu za námi. I přes probíhající rekonstrukci zámku a deštivé počasí se nám povedlo uspořádat deset skvělých koncertů. Úplně nejlepší byl podle reakcí našich fanoušků koncert Hradišťanu a Javorů Beat,“ líčí dojmy z první půlky festivalu Vojtěch Kolář, jeden z pořadatelů festivalu.
Robert Křesťan s Druhou trávou 6. srpna v Praze
Robert Křesťan s Druhou trávou 6. srpna v Praze
foto: Renata Králová
Prázdniny v Telči se konají až do 15. srpna a po celou dobu nabízí volně přístupný doprovodný program v podobě pohádek v parku a koncertů na náměstí. Na nádvoří zámku v Telči se pak odehraje ještě několik zajímavých vystoupení. „Unikátní jsou letos dva koncerty Roberta Křesťana. Ve středu 11. srpna vystoupí s Druhou Trávou a s jedním z nejlepších českých kytaristů Michalem Pavlíčkem, a hned den poté také s legendami českého country, kapelami Poutníci a Trapeři, se kterými slaví výročí na české scéně,“ dodává Kolář.
Festival vyvrcholí víkendovou scénou na Panském dvoře v Telči. V pátek 13. srpna tu zahrají legendární Mňága & Žďorp, folkrockový Jarret a kubánští Atarés. Sobota zas bude patřit Tata Bojs, kteří si letos odnesli Anděla za nejlepší skupinu roku, a kteří do Telče přijíždějí se speciálním audiovizuálním programem.
Největší zájem je podle pořadatelů o novocirkusové vystoupení Cirku La Putyka, který svým Kabaretem Dynamit víkendovou scénu na Panském dvoře ukončí. „Nejvytrvalejší diváci mohou ještě dorazit na finálový koncert na zámku, kde se svou kapelou vystoupí písničkářka Radůza. Pak už nás čeká jenom týdenní úklid a hned na to náročné přípravy na jubilejní 40. ročník, který se uskuteční příští rok,“ uzavírá Kolář.
Kompletní program najdete na www.prazdninyvtelci.cz.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib