gototop
13.08.2012 Janouškovo Ústí alias muzikanti v Cakli (Slávek Janoušek)    Tisk
PR
27. ročník hudebního festivalu v areálu aktivní turistiky Cakle v Ústí nad Orlicí – Starých Oldřichovicích
v pátek 17. a v sobotu 18. srpna 2012

Už po sedmadvacáté se setkávají muzikanti, které si každoročně zve Slávek Janoušek do romantického prostředí turistického areálu Cakle v Ústí nad Orlicí, vždy vpředvečer Staročeské oustecké pouti. Program je dvoudenní a místní areál nabízí i mimohudební aktivity - půjčovnu lodí, bruslí, kol či horolezeckou stěnu.

V pátek 17. srpna v 19:30 hodin zahájí na pódiu pod tee-pee skupina Zhasni z Nového Boru, následují písničkáři – harmonikář Marek Vojtěch, hráč na kytaru a ukulele René Souček, dále vystoupí se zpěvnými písněmi skupina Stráníci a na závěr prvního večera folkrocková formace Jarret, která bude u publika provokovat chuť na tanečky.

V sobotu 18. srpna ve 13 hodin začíná textový workshop společně se členy Textové dílny Slávka Janouška. Cílem bude s příchozími vytvořit texty, které se pak zazpívají jako písně během následujícího vystoupení Textové dílny. Od 15 hodin Divadlo Harmonika zahraje pohádku pro děti Pohádka o Písničce. Následovat budou bloky členů Textové dílny – Ládi Zítky, Lady Šimíčkové a Ivo Cicvárka či Arnošta Frauenberga a poté improvizované interaktivní vystoupení Textové dílny Slávka Janouška, kde zazní texty, které účastníci workshopu odpoledne napsali. Diváci budou svědky tvorby i přímo na jevišti na zadaná slova. Dále vystoupí skupina Quanti Minoris, brněnští Jethro Tull, používající kromě rockové obsady s dominující příčnou flétnou i netradiční nástroje jako loutny, píšťaly či kravské rohy. Zahraje i hostitelské duo Slávek Janoušek a Luboš Vondrák. K vrcholům večera bude patřit famózní kytarista a zpěvák hendrixovského typu Justin Lavash, občas spolupracující s českými jazzmany, Beatou Hlavenkovou či zpěvačkou Lenkou Dusilovou. Po loňském úspěšném vystoupení  se do Ústí opět vrací Petr Bende, k jehož poslednímu CD s názvem Trojka psali texty výhradně členové Textové dílny. Letos zazní jeho hudba v poněkud komornějším provedení jako folkový Kolotoč s Pavlem Helanem. Celý festival završí legendární skupina Neřež navazující na předchozí Nerez, kde působila nezapomenutelná zpěvačka Zuzana Navarová. Pamětníci vědí, že v 90. letech skupina Nerez hrála na jednom ročníku v Ústí, ještě když se akce konala na fotbalovém stadionu. Skupina Neřež od té doby urazila veliký kus cesty a přináší svou současnou podobu.
A ještě důležitá informace pro návštěvníky: Možnost stanování je v kempu na louce v areálu.
Janouškovo Ústí – 17. a 18. srpna 2012, areál aktivní turistiky Cakle, Ústí nad Orlicí-Staré Oldřichovice – opravdu příjemně strávený víkend.    
Bližší informace www.slavekjanousek.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Do třiceti dolezem, pak se uvidí (Simona Navrátilová)

» Janouškovo Ústí 2013 (Slávek Janoušek)

» Bleskovka o 2 vstupenky na Janouškovo Ústí 2011 (FOLKtime.cz)

» Orlice stále šumí s Janouškovým Ústím (Karel Fred Vodňanský)

» Janoušek do Ústí patří, ale je Ústí Janouškovi přáno? (Karel Fred Vodňanský)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib