gototop
16.04.2013 Telč bude hostit letošní Svátek keltské kultury Beltine 2013 (Ivan Krejza)    Tisk
PR
Telčský zámek patří mezi klenoty moravské renesanční architektury. Jeho přitažlivost je tím větší, že se zde díky citlivému přístupu majitelů k dědictví minulosti zachovaly ve velmi dobrém stavu původní interiéry. Počátky vzniku zámeckého parku sahají do 16. století. Je tvořen překrásnými staletými stromy a setkáváme se zde i s celou řadou vzácných dřevin. Součástí parku je i klasicistní skleník. Pro letošní rok se stane hostitelem19. ročníku zážitkového festivalu „Svátek keltské kultury Beltine 2013“ právě zámecký park v Telči.

Magická „čarodějnická“ noc z 30. dubna na 1. května byla pro Kelty nejdůležitějším svátkem z celého roku. Hudbou, tancem a očistnými ohňovými rituály se slavili konec temné studené části roku a příchod té lepší, teplejší
beltine2013
beltine2013
části roku – jara a léta. I dnešní příznivci keltské kultury mají možnost hudbou a tancem svátek Beltine příjemně oslavit. Festival Svátku keltské kultury Beltine 2013 pro letošní rok opět přichystal pestrý program. Hudební program: Matching Ties, Asonance, Benjaming‘s clan, Bran, Dick o'Brass, Hakka Muggies, Happy To Meet, Isara, Unreel. Taneční skupina: Žert z Brna nás naučí irské a skotské tance.
Další program: můžete protancovat celou noc, malování na obličej, hry našich předků, chodící prkna, vědomostní a keltský ekokvíz, výstava ekofór, žonglování s poi, dílna na výrobu vlastních žonglovacích míčků, workshopy pro začátečníky (poi, žonglování). Lanové překážky a prolézačky, provazochodectví (Slackline). Rozeznávání vůní v Čuchometrii. Šerm, lov kance, vytlačování z kruhu. Keltský tábor bojovníků, římský tábor bojovníků, souboje. Řemesla - mletí mouky, ukázky zbraní, ražba mincí, výroba keramiky, kovotepectví, kamenictví (můžete vytesat z kamene jednoduchý přívěsek, vyrýt si do něj svůj symbol), tesařství, tkaní, pečení placek, kovářství, lití bronzu. Móda. Komentované ukázky, dílny. Workshopy mistra kaligrafie (Irská polounciála). Rituály.

Matching Ties
Skupina s mezinárodním obsazením z USA, Anglie, Irska a Německa se dala dohromady v roce 1986 na koncertech a akcích, kde se hrála akustická, folková hudba. Jádrem skupiny je duo, které se rozrůstá až na sextet s vynikajícími multi-instrumentalisty na strunné nástroje, flétny, píšťaly a perkuse. Jejich vystoupení je vždy autentické, virtuózní, veselé a zábavné. Název skupiny Matching Ties – Ladící vázanky – stejně tak jako vázanky, které hudebníci nosí na pódiu mají symbolizovat vyladěný vztah různých národností sdružený v mezinárodní, ale především irsko – keltské a americké směsici hudby.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib