gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.04.2013 Nezmaři a západočeské kolo Porty (Jan Eret)    PDF Tisk Email
PR
Plzeň přivítá již tuto sobotu, 13. dubna 2013, Západočeské oblastní kolo Porty. Na soutěžní klání večer naváže koncert jihočeských Nezmarů. To vše proběhne v krásném sále Saloonu Roudná v Plzni. Pořadatelé festivalu srdečně zvou všechny zájemce k návštěvě, ať už celého programu nebo večerního koncertu.

Porta k Plzni dlouhodobě patří, v loňském roce zde po delší odmlce opět proběhlo finále Západočeské oblasti. Letos došlo k rozdělení na Západočeskou oblast a Poohří a v Plzni se tak bude konat finále Západočeské oblasti již nastálo.

Kolik se letos sejde  soutěži skupin a jednotlivců zůstává prozatím otevřené, neboť přihlášky jsou stále dostupné na internetových stránkách festivalu pro všechny zájemce, uzávěrka je plánována na pátek 12. dubna 2013. Stejně tak vstupenky na soutěžní i večerní část festivalu jsou stále k dispozici, a to např. v hudebninách Houdek či obchodě Seraf. Příjemná je i cena vstupenky zahrnující soutěžní i večerní program, která činí 170 Kč, návštěva pouze večerního programu vyjde ještě trochu levněji.Vstupenky budou k prodeji i na místě.

Západočeské oblastní kolo Porty
Západočeské oblastní kolo Porty
I v tomto roce bude hodnotit výkony soutěžících zajímavá porota, složená z hudebníků pokrývajících široký záběr hudebních stylů. Novinkou je i zastoupení hudebních vydavatelství, a to jedním členem poroty. V porotě uvidíme známého trampského hudebníka a publicistu Bohumila Šedifku Röhricha, Petra Merxbauera ze Strašlivé podívané, hudebního vydavatele Jiřího Slámu, jazzovou zpěvačku Vlaďku Bauerovou a vynikající multiinstrumentalistku Romanu Tomáškovou.

Úspěšní soutěžící se kromě na postup do Řevnic a do Ústí nad Labem mohou těšit na ceny od hudebnin Houdek i od hudebního vydavatelství AVIK. Festival se bude konat ve velmi příjemných prostorách zrekonstruovaného sálu Saloonu Roudná s kvalitním zázemím a výbornou restaurací.

Festivalový večer bude patřit především stálici české hudební scény, českobudějovickým Nezmarům. Tato již 35 let účinkující kapela přiveze do Plzně svůj neuvěřitelný repertoárový rozsah a nádherné vokály písní, které často zpívá sborově celé publikum. A jak sami říkají, účinkování na Portě v Plzni pro ně bude šťastným návratem na místo činu. Z Plzně si totiž za dob největší popularity festivalu odvezli nejedno prvenství.

Předskokanem této večerní události bude Eret trio, ve kterém své autorské písně zahraje Janek Eret za doprovodu Petra Vrobla a Michala Röhricha.

Návrat Porty do Plzně tak po loňském úspěšném příchodu pokračuje a přináší možnost zviditelnění začínajícím i již známým kapelám a jednotlivcům i neopakovatelné hudební zážitky všem návštěvníkům.

Mediálními partnery festivalu v Plzni jsou rádio Samson a Český rozhlas Plzeň.

Sdílet na...
Kam dál?

» Výsledky Podbrdského oblastního kola Porty (FOLKtime.cz)

» Dvacáté Okolo Třeboně v obrazech (Školník)

» Výsledky předkol Porty v Praze ()

» Pražská předkola Porty 2020 (Miloš Keller)

» Výsledky oblastního kola Porty Praha (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib