gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

09.10.2014 Marod a Choroši dvojkoncert v Hradci Králové (René Racek Matlášek)    PDF Tisk Email
PR

6.listopadu 2014 od 19:00 hodin v AC klubu

 

Proč a Marod a Choroši, proč spolu, proč v listopadu, proč v Hradci Králové? Tyto a mnoho dalších otázek může tento společný projekt vyvolat. Pokusím se na ně odpovědět. Tak tedy…

My Marodi jsme se s Choroši potkali letos na Festivalu Trampské Písně v Horním Jelení. Hned nám padli do oka. Jejich styl, připomínající Hop-Trop jak repertoárem, tak i složením nás oslovil. Moc se nám líbí, co hrají a jak to hrají a jistě nejsme sami. Pak jsme se potkali ještě několikrát, na finále Moravského Vrabce v Karviné, na finále Porty v Řevnicích a bylo nám jasno. Společná akce by nám slušela.

Pro začínající kapely je vždy velká loterie, když zorganizují někde sami svůj koncert. Pokud se s někým spojíte, máte větší šanci oslovit širší publikum a tedy větší šanci na úspěch akce. My to cítíme tak, že podmínkou je, aby se nám líbila partnerská kapela a stejně tak my jim. Abychom se spolu cítili dobře a aby se repertoár vzájemně dobře doplňoval. A to vše je s Choroši splněno.

Choroši jsou z okolí Prahy a my z Ostravy. Chtěli jsme si vzájemně vyjet trochu naproti, volba padla na Hradec Králové. Já a basák Luboš jsme tam společně studovali a pamatujeme dobu vzniku Academy Clubu – dnes AC klubu, tedy rok 1991, kdy jsme tam častokrát hráli jako študáci. Majitel a provozovatel klubu, Ivan Škáloud se celou dobu zaměřuje na muziku, na mladé lidi a provozuje klub dodnes. Co se nám líbí obzvláště, je fakt, že je osobně přítomen celá ta léta téměř denně a osobně obsluhuje své hosty, tak jako před dvaceti lety, kdy klub začal. Volba místa tedy nebyla tak těžká. Klub má vynikající atmosféru a my s basákem se rádi vrátíme na „místo činu“.

Listopadový termín je již částečně věcí náhody, ale nelze popřít, že nám šlo o to, vyhnout se podzimním festivalům a z druhé strany vánočnímu shonu. To se myslím povedlo.

Pro Hradečáky (ale i Pardubáky, Chrudimáky, Choceňáky, Rychnováky a ostatní) je to jedinečná příležitost vidět nás na jednom pódiu v rámci jednoho večera. Jsme amatéři, chodíme do práce, není tedy příliš pravděpodobné, že bychom se v Hradci v brzké době zase objevili. Nemáme to zrovna za humny. A ještě méně pravděpodobně - společně s Choroši. Sladit programy obou kapel také není jen tak.

Marod za posledních pár let nasbíral řadu diváckých cen, věříme, že i pro Hradecké publikum to bude atraktivní vystoupení. Choroši jsou charismatičtí kluci s moc příjemnou muzikou, to se bude určitě líbit. V neposlední řadě jde o dva držitele ceny Autorská Porta. Marod ji získal v roce 2012 a Choroši letos. Jsem přesvědčen, že jejich i naše muzika má co říci a že Ti kteří na koncert dorazí, litovat nebudou. Srdečně Vás tedy všechny zvu!

 

P.S. Lístky jsou v předprodeji v AC klubu od září.


Sdílet na...
Kam dál?

» Notování 3. dubna 2014 a taky před měsícem (Rada Notování)

» Písničkáři sobě vol. III – mrazivý večer s hřejivou hudbou (Jana Štěpánková)

» Notování 6. února 2014 a taky před měsícem (Rada Notování)

» Choroši oslavili 10 let (Džexna)

» Notování - reportáž z 2. a pozvánka na 3. kolo (Brigita Vidimská - Kytka)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib