gototop
22.10.2015 AGU vydala album Ke Světlu (Yannick South)    Tisk
PR
Debutové album moderní písničkářky Agu od začátku sklízí pozitivní reakce posluchačů i hudební kritiky. Tato nevšední autorka a interpretka pocházející z Polska působí na české scéně, ale hranice pro ni nejsou bariérou. A tím nemáme na mysli jen příznačné používání více jazyků (kromě rodné polštiny zpívá i anglicky a česky) a hranice mezi národy, ale i hranice žánrové.
Album Ke Světlu svým moderním zvukem vykračuje mimo rámec toho, čemu říkáme "folk". Na desce můžeme slyšet názvuky post-rocku, citlivou elektroniku, na své si přijdou i posluchači mající vztah k inteligentní ambientní hudbě a minimalismu.
"Jedna z nejpozoruhodnějších nových písničkářek na tuzemské scéně,“ říká kritik a publicista Milan Tesař o Agu. V říjnovém čísle magazínu Uni také vyzdvihuje roli dalších dvou kolegů, s nimiž Agu album Ke Světlu tvořila: „Písně, které Agu píše, jsou samy o sobě nadprůměrné. (...) díky týmové práci se však povedlo natočit skutečně pozoruhodnou desku.“
"Měla jsem neuvěřitelné štěstí, že jsem na desce mohla spolupracovat s lidmi, kteří do ní stejně jako já vložili celé své srdce a ohromný kus vlastní duše. Kytarista Tomáš J. Holý nahrál krásné kytarové party a producent Roman Rai obohatil nahrávky o jemnou elektroniku, která celkovému znění desky přidala velkou dávku kouzla," říká autorka.
Agu se po uvedení alba, jež vyšlo ve spolupráci s nezávislým vydavatelstvím Yannick South, intenzivně věnuje koncertování ve dvojici s kytaristou Viktorem Chomiakem. Nenechte si ujít koncerty k debutovému albu Ke Světlu, ani tento pozoruhodný vydavatelský počin samotný. Světy, které nám Agu otevírá, jsou nevšední a lákavé, cesta Ke Světlu stojí za to…
AGU - Ke Světlu (Yannick South 2015)
Agu
Agu

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib