gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.10.2015 Hradecký slunovrat Winter Edition 2015 (Vašek Müller)    PDF Tisk Email
PR
Zimní varianta festivalu Hradecký slunovrat se koná ve velmi atraktivním prostředí sálu Velká dvorana na zámku v Hradci nad Moravicí 7. listopadu 2015 od 18 hodin. Festival v magickém prostředí zámku v Hradci nad Moravicí bude mít opět svou zimní variantu. Křest LP Ladě, Longital, Marie Puttnerová známá z Jablkoně a Půljabkoně, která tentokrát zazpívá s vlastní formací, Munroe a CM Kubalovci. To je hudební menu této akce. Po velmi úspěšném letním Hradeckém slunovratu, korunovaném výjimečným koncertem Lenky Dusilové mezi lidmi zahnanými deštěm do obřího stanu, se opět se opět na začátku listopadu setkáme na Hradci se skvělou muzikou.Loňský zimní slunovrat měl logický důvod ve skutečnosti, že ředitel Hradeckého slunovratu Vašek Müller produkoval desku Půljablkoně (nejmenší odnože skupiny Jablkoň), a tak se na domovském Hradci toto album křtilo. Na otázku, zda se podobně slavnostní chvíle odehraje i letos, Vašek Müller odpovídá:  "Ano, budeme křtít nové LP koncertní senzace letošní sezóny - opavské skupiny Ladě. Deska Lešť již vyšla na CD, a jednoznačně patří k nejlepším albovým počinům letošního roku, bez ohledu na žánry.
Slovenské hvězdy Longital
Dále v rámci tohoto večera vystoupí také domácí Munroe, miláček hradeckého publika Marie Puttnerová, tentokrát nikoli s Půljablkoní, ale s vlastní kapelou Kein Art Ensemble. A hlavní hvězdou celého setkání budou slovenští Longital. Skupina známá nejen v bývalém Československu, ale i daleko za jeho hranicemi. Ostatně Longital hrál nejen ve dvanácti zemích Evropy (i na mnoha velkých prestižních festivalech) , ale i v Americe a Kanadě a mimo jiné otevíral letošní Colours of Ostrava (tento koncert mnozí považovali za jeden z nejlepších z celého festivalu), kde pořadatele Hradeckého slunovratu tak okouzlil, až získali pocit, že je "naprosto nutné" Longital v nové sestavě s Mariánom Slávkom (bicí, klávesy) představit na Hradci. Celý večer pak zakončí afterparty s cimbálovou muzikou Kubalovci, která hraje nejen tradiční  repertoár cimbálovek, ale nebojí se i jiných žánrů - popu, jazzu, worldmusic. To vše doplněno vínem, vybraným Veronikou Šilinkovou z Víno-klubu. Ale nejen hudbou živ je Hradecký slunovrat, a tak celou akci ozdobí  "Potulná zkrášlovací tlupa - Instántní artová kompánie" (výtvarný projekt Anety Janouškové a Jakuba Holého).
Vstupné:  v předprodeji 250 Kč, na místě pak o stovku vyšší.
Bližší informace, akreditace atd.:
Vašek Müller
606 282 261
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.hradeckyslunovrat.cz
facebook.com/hradeckyslunovrat
Hradecký slunovrat - winter edition 2015
Hradecký slunovrat - winter edition 2015

Sdílet na...
Kam dál?

» Hradecký slunovrat již tento víkend! (FOLKtime.cz)

» Na začátku roku 2020 odstartuje první Welcome tour! (Hradecký slunovrat)

» Hradecký slunovrat 2017 přidává písničkářky Katarzii a Muchu (Hradecký slunovrat)

» Laco Deczi na Hrad(ec)! (Hradecký slunovrat)

» Soutěž o CD Hradecký Slunovrat - Welcome scéna 2019 (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib