gototop
20.05.2016 Michal Prokop své životní jubileum oslaví festivalem Krásný ztráty Live 70 (MGM agency s.r.o.)    Tisk
PR
Město ER, titulní skladba stejnojmenného alba zazní 45 let od jeho vydání poprvé naživo, v podání Michala Prokopa se skupinou Framus Five a v doprovodu Karlovarského symfonického orchestru pod taktovkou šéfdirigenta Jana Kučery. Jedinečné hudební překvapení nachystal Michal Prokop pro multižánrový festival Krásný ztráty Live 70. Poslechout si legendární Město ER v unikátní podobě mohou přijít fanoušci do amfiteátru v Lokti nad Ohří 12. a 13. srpna letošního roku. Navíc vychází a na festivalu bude pokřtěno v reedici na CD i LP album Město ER v podobě, jakou si tvůrci původně představovali.
Michal Prokop
Michal Prokop
Foto: Petr Jiras
Michal Prokop
své životní jubileum oslaví festivalem Krásný ztráty Live 70, na kterém poprvé naživo zazní dnes již kultovní skladba Město ER s textem Josefa Kainara v podobě, jak ji tvůrci ztvárnili v sedmdesátých letech. „Slíbili jsme si, že zahrajeme něco, co na živo ještě nikdy nezaznělo a byla by škoda, aby to tak zůstalo. Nicméně v průběhu let došlo ke ztrátě původní partitury Petra Hanniga a skladbu bylo zapotřebí opět vzkřísit a vytvořit partituru znovu. Tohoto úkolu se zhostil aranžér Lukáš Sommer“. Společně s Michalem Prokopem a skupinou Framus Five na pódiu vystoupí také Karlovarský symfonický orchestr, který řídí šéfdirigent  Jan Kučera. Stejnojmenná deska, na které se skladba nachází, se v současné době dočká reedice. V exkluzivním předprodeji si jí budou moci zakoupit návštěvníci festivalu Krásný ztráty, kde bude zároveň pokřtěna.
Festival Krásný ztráty Live 70 představí průřez české hudební scény. Na pódiu amfiteátru v Lokti se už v pátek 12. srpna objeví jména takového kalibru, jako je rockový mág Vladimír Mišík & ETC, legendární uskupení Collegium Musicum, samozřejmě i trio Michal Prokop, Luboš Andršt, Jan Hrubý s hostem Radimem Hladíkem a Karel Kahovec s George and Beatovens.
Našláplý program bude pokračovat v sobotu 13. srpna, kde se kromě koncertu Michala Prokopa a Framus Five za doprovodu Karlovarských symfoniků dočkáme i Vojty Dyka s B-SIDE BANDem, Tata Bojs, nového objevu české hudební scény - kapely Zrní a také Jananas, Electric Lady i Roberta Křesťana & Druhé Trávy.
Město ER vydá Supraphon
Město ER vydá Supraphon
Foto: Petr Jiras
Zvukový remastering alba Město ER vznikl z původních pásů a také obal desky bude mít konečně podobu, kterou původně cenzura nepřipustila. Doprovodný booklet bude obsahovat kompletní texty, exkluzivní fotografie Alana Pajera i ediční poznámku. Vůbec poprvé bude album Město ER vypadat tak, jak mělo už v roce 1971. Jako CD a LP vychází deska 12. srpna 2016 pod značkou Supraphon, k zakoupení v prodejní síti bude cca od poloviny srpna.
Michal Prokop je legendou české hudební scény a stojí za hity Kolej Yesterday, V baru jménem Krásný ztráty či Bitva o Karlův most a dalšími. Letos oslaví 70. narozeniny,  a jelikož to je jubileum vskutku významné, rozhodl se to oslavit po svém - s kolegy, kteří jsou na stejné hudební vlně, v rámci dvoudenního multižánrového festivalu Krásný ztráty Live 70. Název festivalu koresponduje nejen s jedním z největších hitů Prokopa, ale i se známým pořadem autora, který po čtrnáct let vysílala Česká televize. Vstupenky na festival jsou v předprodeji již od ledna.
Vstupenky jednodenní, dvoudenní, na stání i sezení jsou k dostání v předprodejích Ticketpro.
Pro informace sledujte web a FB page festivalu.

Sdílet na...
Kam dál?

» Michal Prokop zahraje na vánočním koncertě znovu Město Er (Zdena Selingerová)

» Co je nového u … Indies Scope? Jarret, Jananas a Karolína Kamberská (Školník)

» Robert Křesťan & Druhá tráva: po devíti letech smířlivější (Tomáš Hrubý)

» Tony Trischka oslaví 25 let Druhé trávy na společném letním turné! (Agentura ADN)

» Ztráty a návraty Michala Prokopa (Galén)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib