gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.07.2020 Pivovar plný hudby (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
aneb Robert Křesťan & Druhá tráva na Folkovém létě v Řečkovicích
V areálu bývalého řečkovického pivovaru v Brně se v pondělí 20. července 2020 rozběhla série koncertů pod společným názvem FOLKOVÉ LÉTO v ŘEČKOVICÍCH. Absťák, který divák utrpěl během lítého boje s čínským virem, se projevil na rychlém vyprodání kapacity úvodního koncertu Roberta Křesťana a Druhé trávy.
K všeobecnému těšení přispělo i zpravodajství o koncertech zmíněné sestavy různě po republice i ukázka novinky z jednoho ze tří ohlašovaných CD, které kapela připravuje. Vzhledem k tomu, že cestování po rozkopaných silnicích této země se blíží spíše návštěvě výstavy stavební techniky a materiálu, tak zaměstnaný fanoušek spíše navštěvuje lokální akce. Druhou Amateurs Hardcore Finnish With Homemadepornmobilemožností je sladit dovolenou s konáním nějaké přehlídky, tedy navštívit třeba Třeboňsko – což se každému nepovede.
Druhá tráva v Řečkovicích
Druhá tráva v Řečkovicích
foto: V. B. Halm
Proto byl venkovní areál, opláchnutý odpolední bouřkou, nabitý očekáváním a to nebylo zklamáno. Pozdním večerem tak zazněla kombinace starších skladeb z rozsáhlého playlistu s novinkami, došlo také na připomínky Robertových oblíbených autorů a české cover verze, které budou obsahem nové sestavy desek. Léto se promítlo do Letní romance, Tažní koně přivezli Vílu i Dívku ze severu, stmívání podpořila Řada snů i Ještě není tma... Vynikající přepis skladby Toma Waitse Americký sen byl ochutnávkou z CD, stejně jako bluegrassový gospel Kam složíš hlavu z repertoáru Earla Scrugse a Lestera Flatta s jejich Foggy Mountain Boys. Mimochodem – k hostování v nahrávce zmíněné skladby se k Druhé trávě připojil Spiritual Kvintet. K silným zážitkům z vystoupení poslední doby je i Hurt ve fascinujícím podání Robertově, plném významů i imaginace.
Robert Křesťan a Luboš Malina
Robert Křesťan a Luboš Malina
foto: V. B. Halm
Sestava skvělých instrumentalistů, která tvoří Druhou trávu, skvěle doplňuje Robertův zpěv a témata textů, plná nálad i obrazů krajin, kde si každá duše diváka najde své místo. A brilantní pohrávání s tóny a hudebními tématy tyto imaginativní světy umocní v jejich působení na posluchače.
Pak si Robert s omluvou nasadil brýle, aby se neztratil v textu a přidal další skvostný kousek z čerstvých novinek – jedno z prvých živých provedení skladby Kdybys mne zabila (doporučuji výborný „klip“ na Youtube s obrazových doprovodem dalšího z členů Druhé trávy – Radka Hlávky). Střídmý přísun novinek některých autorů má za následek vysokou kvalitu repertoáru a každá z novinek aspiruje na hitovou pozici. Což je případ všech nových skladeb z koncertu.
S podzimem můžeme tedy čekat nejen prvé z ohlašovaných CD (i vinylů), ale i sérii koncertů k pokřtění zmíněných nosičů. Těšme se tedy na brněnské SONO Centrum (kde nahrávky také vznikaly) a to 25. října, doufejme, že roku 2020.
 
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Česká hudební akademie rozhodla o letošních nominacích na Ceny Anděl (Džexna)

» Robert Křesťan & Druhá tráva: po devíti letech smířlivější (Tomáš Hrubý)

» Tony Trischka oslaví 25 let Druhé trávy na společném letním turné! (Agentura ADN)

» Michal Prokop své životní jubileum oslaví festivalem Krásný ztráty Live 70 (MGM agency s.r.o.)

» Druhá tráva a Díl druhý ve Mlejně... (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib