gototop
04.08.2016 Letní festival Šídlovák Oupn Ér se blíží (Marta Burešová)    Tisk
PR

Kdo jsme? Jsme přátelé hudby, kteří se rozhodli přispět k rozvoji kultury v Plzni a okolí. Naším cílem je dát prostor pro zviditelnění novým a méně známým kapelám nejen z Plzně, ale také z celé České republiky.
Co jsme dokázali? Naším pilotním projektem je již šestileté pořádání festivalu Šídlovák Oupn Ér, který se už pomalu stává tradičním nejen pro Plzeňáky, ale i pro návštěvníky z celé České Republiky. Dalším počinem je cyklus koncertů, především pro lokální posluchače v městských obvodech, který pod názvem FolkPark probíhá čtyři měsíce, jeden koncert týdně. Kromě těchto akcí jsme se podíleli na organizaci dalších festivalů – folkový festival  Čečovice, Hudba pro Evičku, dětské dny a podobně. Podporujeme také mladé umělce soutěží FAJF Oupn Ér, s jejímž přispěním vydal své první CD například výborný plzeňský písničkář Michal Willie Sedláček.

Šídlovák Oupn Ér 2016
Šídlovák Oupn Ér 2016
Obdrželi jsme i ocenění Projektu roku od nadace 700 let města Plzně.

MOTTO FESTIVALU: „Pohodové rodinné odpoledne za doprovodu fajn hudby“    
Letní festival Šídlovák Oupn Ér
Datum: 19. až 20. 8. 2016
Místo: Ranč Šídlovák, Plzeň – Košutka
Web: http://festival.oupner.com

Festival Šídlovák je dvoudenní festival, konající se na louce v prostorách Ranče Šídlováku a nabízející jak průřez aktuální západočeskou folk-country scénou, tak to nejlepší z těchto žánrů z celé České Republiky a přilehlého okolí. Dramaturgové se zde snaží nabídnout co nejbarevnější směsici kapel a muzikantů vysoké kvality, avšak nezapomínají také na podporu mladých a nadějných těles. Za čtyři roky konání tohoto festivalu se zde vystřídala zvučná jména stálic české folk a country scény, jako jsou například Žalman a spol., Robert Křesťan a Druhá tráva, COP nebo Neřež, ale také mladé a progresivní kapely, jako Marien, DNA nebo Bezefšeho.

Nedílnou součást festivalu tvoří FAJF Oupn Ér – soutěž pro začínající kapely a interprety o hodnotné ceny.
Neoficiální avšak tradiční se staly jam sessiony u festivalového ohně, které probíhají od konce oficiální části festivalu až do brzkých ranních hodin.
V roce 2014 byla kytarová dílna pro začínající i pokročilé muzikanty pod vedením profesionálního kytaristy a frontmana skupiny Corpus Delicti – Tomáše Berky, v roce 2015 proběhla dílna bubenická spolu se stále oblíbenějším Drum Circle pod vedením zkušeného Petra Šušora.
Doprovodný program: Divadelní vystoupení, zábava pro nejmenší a další.

Těší se na Vás - celý team pořadatelů a moderátorů akce.

 

Sdílet na...
Kam dál?

» Deska jako malina (Miloš Keller)

» Kolínský ostrov 2012 (Honza Roth)

» Bylo to MASO! (Školník)

» Fotostřípky z Porty v Řevnicích (Renata Králová)

» Tento víkend v Zelenáčově šopě (Zelenáčova Šopa)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib